Noi restrictii pentru deplasarea in Grecia!

Foto: Radu Șofran

Cãlãtorii din Bulgaria si România care sosesc cu avionul în Grecia vor trebui sã prezinte dovada cã au fost testati negativ pentru coronavirus pentru a putea intra pe teritoriul elen, a anuntat astazi autoritatea elenã pentru protectie civilã.

Regula va fi în vigoare în perioada 28 iulie-4 august si nu se aplicã grecilor care se întorc acasã din Bulgaria sau România.

„Dupã analiza epidemiologicã am decis ca toti cãlãtorii care sosesc cu avionul în Grecia din Bulgaria sau România trebuie sã aibã asupra lor documente care sã ateste cã au fost testaþi negatuv pentru coronavirus, iar testele trebuie fãcute cu cel mult 72 de ore înainte de ora sosirii pe teritoriul Greciei”, au subliniat oficialii eleni.

Bulgaria a anuntat astazi 270 de noi cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore, numãrul total al infectiilor depãsind 10.000.

Grecia nu se confruntã cu un al doilea val de infectii, dar rãmâne vigilentã, a precizat ministrul elen al sãnãtãtii, Vassilis Kikiliakis.

„Dacã nu mai suntem precauti si ne relaxãm, se rãspândesc din nou infectiile si atunci totul se schimbã”, a adãugat oficialul elen.

Grecia a raportat pânã acum un total de 4.135 de cazuri de infectie cu coronavirus si 201 decese din cauza COVID-19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.