Noi controale în mijloacele de transport în comun pentru verificarea purtării măștii de protecție

arhiva

Continuă controalele în mijloacele de transport în comun din București.

Astăzi, între orele 07.00 – 09.00 și 16.00 – 17.30, polițiștii locali au acționat împreună cu lucrători din cadrul S.T.B., pe linia tramvaiului 32 și autobuzului 102, pentru verificarea purtării măștii de protecție de către persoanele care călătoresc în mijloacele de transport în comun.

Au fost depistate opt persoane care nu purtau măști de protecție și 16 persoane a căror mască era deteriorată sau murdară și cărora le-au fost oferite măști de către polițiștii locali.

Persoanele care nu purtau mască au fost avertizate verbal conform Legii 55/2020, iar lucrătorii STB au aplicat 2 suprataxe în valoare totală de 100 lei.

De asemenea, polițiștii locali au aplicat o sancțiune contravențională conform Legii 61/1991, în valoare de 400 lei (unei persoane de sex masculin, pentru injurii și expresii jignitoare adresate lucrătorilor din cadrul STB) și o sancțiune contravențională conform Legii 55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 lei (unei persoane de sex feminin, pentru nepurtarea măștii de protecție).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.