Politistii fac cercetari intr-un dosar privind furtul unor obiecte numismatice

SIRP-D.G.P.M.B.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare autorizaţii de percheziţie domiciliară, în Bucureşti, într-un dosar privind comiterea unui furt dintr-un autoturism.

Prejudiciul este de aproximativ 40.000 de euro.

Ancheta a fost declanşată de o plângere prin care un bărbat de 37 de ani reclama faptul că persoane necunoscute i-au sustras din autoturism o valiză metalică în care se aflau mai multe obiecte numismatice.

În urma investigatiilor, poliţiştii au depistat luni, 27 iulie, un bărbat de 35 de ani, care avea asupra sa peste 20 de medalioane şi decoraţii dintre cele care ar fi fost sustrase din maşină, imediat după ce a încercat valorificarea acestora la mai multe magazine de profil.

Bărbatul a fost  imobilizat şi dus la audieri, dupa care a fost reţinut.

Luni, 27 iulie, au fost puse în executare mandate  de percheziții domiciliare, la adresele unde locuiește bărbatul de 35 de ani, fiind identificate şi ridicate peste 550 medalioane, decoraţii și medalii, reprezentând restul obiectelor numismatice sustrase.

Din datele şi probele administrate a rezultat presupunerea că fapta reclamată ar fi fost săvârşită de un tânăr de 26 de ani, acesta fiind depistat ieri de către poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie, la o adresă din sectorul 3. Bănuitul a fost reţinut.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei a fost recuperat în procent de aproximativ 95%.

Serviciul de Investigaţii Criminale continua ercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru infracțiuni de furt calificat şi tăinuire, cu tânărul de 26 de ani în stare de reţinere, bărbatul de 35 de ani aflându-se sub măsura arestului preventiv.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.