Lista statelor din Europa unde românii au restricţii de călătorie

În momentul de faţă există mai multe ţări europene care nu primesc turişti români, sau care pun condiţii şi restricţii de călătorie pentru ca aceştia să le poată trece graniţele.

Italia a introdus începand cu data de 24 iulie carantina obligatorie de 14 zile pentru cetăţenii români care vin din România.
Norvegia, Finlanda, Malta si Lituania sunt cele patru state care au granitele închise pentru cetăţenii români.

Estonia, Letonia, Slovenia si Slovacia acceptă intrarea cetăţenilor din România, doar dacă aceştia intră în carantină sau izolare 14 zile.

In ceea ce priveşte Danemarca, Ministerul de Externe al României, informează că autorităţile daneze impun şi ele noi măsuri care intra în vigoare de la 1 august. Astfel cei care vin din România vor putea să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv intemeiat, conform listei stabilite de autoritatile daneze competente.

Marea Britanie impune românilor care vor să-i treacă graniţele un regim de autoizolare de 14 zile.
Autorităţile irlandeze impun şi ele obligativitatea pentru toti cetăţenii care sosesc în Irlanda, să completeze un formular de localizare. După intrarea în Irlanda, toți cetăţenii vor trebui să se izoleze pentru o perioada de 14 zile. Formularul de localizare este folosit de autorităţile irlandeze pentru monitorizarea respectării faptului că cetatenii se vor izola la adresa indicată. Persoanele care nu se supun acestei măsuri sau vor furniza informatii false, riscă o amenda de până la 2500 euro sau până la şase luni de închisoare.

Regatul Ţărilor de Jos (Olanda), a impus cetăţenilor care se deplasează din România în Olanda, un regim ferm de auto-izolare la domiciliu, pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării în ţară.
Românii care călătoresc în Grecia, trebuie să completeze cu minim 24 de ore înainte un formular electronic.

Guvernul elen a introdus de la 28 iulie, obligativitatea prezentării unui rezultat negativ al unui test Covid în toate punctele de intrare in Grecia.

Şi pentru Cipru, turistilor romani l-i s-a impus o izolare de 14 zile. Vor fi exceptaţi de la izolare rezidentii, sau cei care obţin un permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot.

Conform noilor prevederi, începând cu data de 27 iulie, accesul în Austria este permis numai cu un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.