Amenzi foarte mari date în urma controalelor vizând respectarea măsurilor de protecţie sanitară!

Aproape 3.900 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 4 milioane de lei, au fost date, în cursul lunii iulie, în urma controalelor vizând respectarea măsurilor de protecţie sanitară. Controalele făcute de poliţişti, jandarmi şi angajaţii instituţiilor cu atribuţii în prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la terase şi în mijloacele de transport au fost intensificate după creşterea numărului de cazuri de infectare din ultima perioadă.

Dintre acestea, 67 de sancţiuni contravenţionale au fost date operatorilor economici pentru organizarea de activităţi în spaţiul public sau privat pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii şi unde nu au fost respectate regulile de amenajare a spaţiilor sau alte prevederi specifice, în valoare de 77.799 lei; 41 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice pentru participarea la activităţi în spaţiul public sau privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii, în valoare de 27.550 lei; 2.388 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 296.125 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.
De asemenea, au fost aplicate şi 1.344 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 552.09 lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991.
Totodată, a fost verificat modul de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă în mijloacele de transport în comun şi au fost aplicate 1.339 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 162.800 lei, astfel: 204 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.250 lei, pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare a măştii de protecţie de către conducătorul auto; 1.072 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 146.550 lei, pentru nepurtarea sau purtarea necorespunzătoare de către pasageri, a măştii de protecţie, în mijlocul de transport pe toată durata călătoriei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.