Bine de citit: „Dragonul tatălui meu”

Membrii familiei unui scriitor apar în romane doar dacă acestea sunt biografii sau autobiografii. Se mai poate întâmpla să îi întâlnim și la capitolul “mulțumiri” sau, dacă scriitorul este foarte norocos, îi putem descoperi printre cei care au tradus textul în alte limbi. Doar că Ruth Stiles Gannett este una dintre scriitoarele care a gândit un pic altfel lucrurile și a hotărât că dragonul din poveste va fi cel mai bun prieten al tatălui ei.

În roman, tatăl lui Ruth este doar un băiețel, căruia nici măcar nu îi trece prin cap ce scriitoare minunată va fi viitoarea lui fetiță. Elmer visează doar la mari aventuri și la călătorii misterioase și bineînțeles că fără un dragon în preajmă toate aceste peripeții ar fi cam plicticoase. Ca orice copil hotărât, Elmer își face rost de un dragon personal și împreună, în zbor sau pe jos, îl însoțesc pe cititor de-a lungul celor trei părți care compun romanul, “Dragonul tatălui meu”, “Elmer și dragonul” și “Dragonii din Ținutul Albastru”.

Cititorii mai mici care vor și ei un dragon nu ar trebui să își facă prea mari griji, dragonul din poveste are o familie foarte numeroasă, așa că fiecare își va găsi cu siguranță un prieten, doar să aibă puțină răbdare la citit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.