Consiliul Naţional al Elevilor salută modul în care va reîncepe şcoala

Şeful Statului, Klaus Iohannis, a ieşit astăzi în faţa presei şi a dat ştirea aşteptată de toţi elevii şi anume aceea de reîncepere a şcolii pe 14 septembrie. Consiliul Naţional al Elevilor a salutat imediat decizia privind stabilirea modului în care vor avea loc cursurile, fie online, fie offline, decizie prezentată de preşedintele Klaus Iohannis şi consideră oportun ca hotărârile să fie luate în plan local, în funcţie de contextul epidemiologic.

„Consiliul Naţional al Elevilor, structura de reprezentare a tuturor elevilor din România, salută decizia privind stabilirea modului în care vor avea loc cursurile, fie online, fie offline, ce a fost prezentată de către preşedintele ţării, Klaus Iohannis, în urma şedinţei care a avut loc la Palatul Cotroceni. Considerăm oportun ca deciziile să fie luate în plan local, în funcţie de contextul epidemiologic prezent în fiecare localitate sau judeţ”, se arată într-un comunicat de presă preluat de Agerpres.

CNE consideră că este foarte important modul în care se vor organiza cursurile, felul în care unităţile de învăţământ vor fi dotate cu materiale igienico-sanitare, cum se va face distanţărea fizică, precum şi modul în care elevii şi cadrele didactice vor avea dotările necesare efectuării online a orelor.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în această seară că noul an de învăţământ preuniversitar va începe pe 14 septembrie, iar majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală, urmând să existe trei scenarii privind modul de organizare a cursurilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.