Un avion rusesc Su-27, a interceptat două avioane americane deasupra Mării Negre

foto foxcrawl.ro

Ministerul Rus al Apărării, susţine că armata rusă a ridicat miercuri de la sol un avion de vânătoare Su-27 pentru a intercepta două avioane de recunoaştere americane care se apropiau de frontiera rusă deasupra Mării Negre, au indicat agenţii de presă ruse, citând un comunicat al Ministerului rus al Apărării, preluat de Reuters.

,,La 5 august, mijloacele ruseşti de supraveghere a spaţiului aerian au detectat deasupra apelor neutre ale Mării Negre două ţinte aeriene care se apropiau de graniţa de stat a Federaţiei Ruse”, a indicat Centrul naţional pentru apărare de la Moscova, citat de Interfax.

,,Pentru interceptarea ţintelor, un avion de vânătoare Su-27 din cadrul forţelor aeriene ale Districtului militar Sud, a fost ridicat de la sol”, se arată în comunicat.
Conform Tass, un aparat de tipul Su-27 a interceptat un avion RC-135 şi un P-8A Poseidon, ambele ale forţelor aeriene americane, potrivit agenţiei TASS.

După ce avioanele americane s-au îndepărtat de graniţa rusă, Su-27 a revenit la bază, informează agenţiile de presă rusă.

,,Întregul zbor al Su-27 a decurs strict în conformitate cu regulile internaţionale de utilizare a spaţiului aerian. Avioanele americane de recunoaştere nu au fost lăsate să se apropie de frontiera Federaţiei Ruse”, a mai indicat Centrul naţional pentru apărare de la Moscova, citat de Interfax.

Anterior, armata rusă a afirmat că avioane ruseşti au mai interceptat aparate de recunoaştere ale SUA deasupra Mării Negre în 23, 24, 27 şi 31 iulie. De fiecare dată, au fost ridicate de la sol avioane de vânătoare Su-27, conform Ministerului Apărării rus.

,,Avioanele militare ale SUA şi-au intensificat activităţile de recunoaştere deasupra Mării Negre în apropierea graniţelor ruseşti. Aceasta nu va rămâne fără reacţie”, a declarat miercuri pentru Interfax vicepreşedintele Comisiei pentru apărare din Duma de Stat (camera inferioară), Andrei Krasov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.