De ce ne rabdă Pământul?
Articol de Mihaela Ioniță, 6 august 2020, 11:28
Specia umană lasă urme adânci pe scoarța Pământului, iar natura se razbună. Puțini știu, dar precursorii conceptului de „economie circulara” au fost doi români de geniu.
Grigore Antipa și Nicolae Georgescu-Roegen au atras atenția, cu aproape un secol în urmă, că felul în care ne ducem viața, ca societate globală, este perfectibil, spre binele Planetei și al Omului.
Astăzi la ora 12:00, la Muzeul Național Grigore Antipa are loc vernisajul expoziției temporare: „ De ce ne rabdă Pământul?”.
Vernisajul va fi transmis live pe pagina de facebook a Muzeului Antipa și pe pagina Rowmania.
DE CE NE RABDĂ PĂMÂNTUL?
Antipa, Brâncuși, Georgescu-Roegen
Proiect de Teodor Frolu și Dan Vezentan
ExpoArgument – Building on a Sustainable World
Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, în colaborare cu Asociația Ivan Patziachin – Mila 23 și DC Communication, are deosebita plăcere de a invita bucureștenii la o expoziție argument care își propune să evidențieze primordialitatea gândirii unor români de geniu, în stabilirea unor concepte vizionare pentru fundamentarea unei economii în armonie cu Pământul.
Cu subtitlul „Dezvoltarea unei lumi durabile este un act cultural”, expoziția aduce la un loc trei precursori din domenii diferite (Grigore Antipa, Constantin Brâncuși și Nicolae Georgescu-Roegen) a căror operă de o viață este o valoroasă contribuție la recunoașterea și înțelegerea necesarului parteneriat între om-natură (un filon specific preponderent culturii românești).
Expoziția este un proiect pluridisciplinar, realizat de Teodor Frolu și Dan Vezentan, organizată în jurul instalației Building on a Sustainable World formată din trei diorame și lucrarea „Culegătorul” a artistului Dan Vezentan, care a avut o primă expunere în calitate de invitat special la BOZAR, în Bruxelles, în 2019, la colocviul internațional Culture4Future, organizat de Comisia Europeană. Proiectul este co-finanțat de AFCN și sprijinit de Aqua Carpatica.
Expoziție este deschisa în perioada 6 august – 30 septembrie 2020.