Restaurantele ar putea fi redeschise în două etape

Foto: GRIGORE POPESCU/AGERPRES

Restaurantele ar putea fi redeschise în două etape, începând cu cele din cadrul hotelurilor.
Acest lucru se va întamplă însă numai într-un context epidemiologic favorabil, spune premierul Ludovic Orban

”Ne-am dori să putem redeschide restaurantele, dar în discuțiile pe care le-am avut cu reprezentanții mediului de afaceri le-am spus că trebuie să avem un context epidemiologic măcar sensibil îmbunatățit și garanția unei cooperări din partea tuturor patronilor în respectarea regulilor de protecție sanitară. Pentru că, hai să fim cinstiți, este adevărat, 80-85% dintre ei respectă regulile, dar avem încă un procent de oameni care nu respectă regulile și chiar este posibil să spunem în două etape: întâi deschidem restaurantele aferente hotelurilor și ulterior celelalte restaurante”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a susţinut și că, după cum arată datele la zi, creşterea numărului de cazuri de COVID-19 în România pare a fi fost oprită prin măsurile adoptate de autorităţi, după ce a existat riscul – în cele trei săptămâni de până la apariţia noii Legi a izolării şi carantinării – unei creşteri în progresie geometrică a infectărilor.

„Faţă de 1.356, joia trecută, asta voiam să vă spun. După cum arată datele, părem că am oprit creşterea. Riscul cel mai mare era ca, la un moment dat, creşterea să nu mai fie creştere liniară, ci să aibă o tendinţă de progresie geometrică, din cauza faptului că, vă reamintesc, noi, o perioadă de trei săptămâni, nu am avut nicio pârghie legală să luăm vreo măsură legată de persoanele care au fost diagnosticate pozitiv şi de persoanele care au intrat în contact cu pozitivii, diagnosticaţii”, a subliniat Orban.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.