Mâine începe Festivalul de Teatru UnderCloud

Cea de-a 13-a ediție, UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, începe mâine, 11 august.

Evenimetul se desfășoară în aer liber, la Muzeul Național al Țăranului Român  și în grădina Muzeului Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”.

Timp de 8 zile, spectatorii vor avea șansa de a vedea o selecție a celor mai îndrăgite spectacole din edițiile anterioare UNDERCLOUD, pot participa la spectacole lectură și proiecții de film, iar cei mici se vor bucura de o secțiune dedicată, MiniUnderclud.

Ediția din 2020 își propune să vorbească despre solidaritate, responsabilitate și adaptare, într-un context social și cultural dificil, în care artiștii independenți au avut de suferit și stă, mai mult ca oricând sub semnul prieteniei, a spus Chris Simion – Mercurian, inițiatoarea Undercloud, în emisiunea Spectacol@București.Ro.

Și mai are o semnificație aparte această ediție, pentru că numărul 13 este compus din două cifre magice, a mărtutisit regizoarea, la BucureștiFM.

Cei mici vor avea parte de întâlniri cu Magicianul, în fiecare zi de la 11.00, în Grădina Antipa. Între 11 – 18 august, Marian Râlea revine în acest rol pentru o serie de spectacole create special pentru UNDERCLOUD, „Cetatea Poveștilor”, ce sunt adresate copiilor între 3 și 14 ani.

Iar MȚR găzduiește atelierele de teatru pentru copii, între 11 și 15 august, de la ora 10:00.

În secțiunea  #BestOf au fost încluse cele mai îndrăgite spectacole premiate de-a lungul anilor în festival.

Două spectacole de dans contemporan BABEL – câștigătorul Premiului ”Undercloud” la ediția a X-a, și  BASMA CURATĂ, câștigător al Premiului Juriului în 2019, producții ale Centrului Independent Coregrafic Linotip, create de Arcadie Rusu, vor fi prezentate în prima și, respectiv, în ultima seară de festival.

Vom mai vedea: EFECTUL RAZELOR GAMA ASUPRA CRĂIȚELOR LUNATICE (Premiul Under any Cloud în 2017), spectacol creat de Mariana Cămărășan, cu Oana Pellea în rolul principal;  ARTĂ,  în regia și adaptarea lui Cristi Juncu, cu Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu și Gheorghe Ifrim,  Premiului Under any Cloud din 2015;  CARPATHIAN GARDEN, cu Radu Iacoban și Tudor Istodor, Cel mai bun spectacol la Undercloud 2014;  OMUL PERNĂ, regia: Eugen Gyemant, cu: Ionuț Grama, Lucian Iftime, Cătălin Babliuc / Andrei Seșan, Dan Rădulescu și Teodora Iancu, spectacol câștigător a 4 premii în 2016.

Marian Râlea, Cel mai bun actor Undercloud 2019, va urca pe scenă alături de Dana Rogoz, Ionuț Vișan și Florentina Ţilea în PROOF, o producție Unteatru,  în regia lui Andrei si Andreei Grosu.

Din program mai face parte și spectacolul CU CE VĂ SERVESC?, producția Grivița 53, cu Maia Morgenstern, Rodica Mandache și Chris Simion-Mercurian.

Undercloud mai aduce în 2020 și performance-uri lectură: ”Mai drăguț decât Dostoievski” (o lectură după Nora Iuga și Angela Baciu, în dramatizarea lui Chris Simion-Mercurian cu Maia Morgenstern și Carla-Maria Teaha – urmat de o discuție cu cele două autoare: Nora Iuga și Angela Baciu), ”Noaptea de foc” (lectură-performance cu Marius Manole, după romanul lui Eric-Emmanuel Schmitt), ”Cum am dresat un melc pe sânii tăi” (piesă scrisă de dramaturgul Matei Vișniec, adusă în fața publicului de actrița Carla Maria Teaha împreună cu regizoarea Mariana Cămărășan) și ”Nebunul” (după romanul lui Savatie Baștovoi, punctul de pornire al spectacolului performance cu Antoaneta Cojocaru, în dramatizarea și regia Chris Simion – Mercurian.

UNDERCLOUD are și o secțiune online.

“Instrucțional pentru singurătate”, o serie teatrală online interactivă în care participanții sunt instruiți în arta de a scoate ce este mai bun din propria singurătate. Cele trei instrucționale îi au  protagoniști pe actorii Marius Manole (101. Cum să te întâlnești cu tine însuți), Katia Pascariu (102. Cum să dormi cât îți propui) si Matei Chioariu (103. Cum să rezolvi camerele singurătății).

Cea de al doilea eveniment online este “Work. No Travel”, spectacolul regizat la Teatrul Replika de Bobi Pricop, cu Dan Basu (video), Eduard Gabia (muzică) și Alex Călin, Nicoleta Lefter, Katia Pascariu, Alexandru Potocean (actori), îndeamnă la solidarizare cu toți cei care migrează în căutarea unui loc de muncă.

Mai multe detalii despre spectacolele #UNDERCLOUD13 și programul festivalului se găsesc pe www.undercloud.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.