OUG privind majorarea alocaţiilor, respinsă de Senat!

ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Senatorii au respins cu majoritate de voturi Ordonanța de Urgență a Guvernului care prevede majorarea cu 20% a alocațiilor de stat pentru copii începând cu luna august. Senatorii au acordat 87 voturi favorabile, 29 împotrivă şi 12 abţineri pentru această ordonanță.

Potrivit raportului Comisiei de muncă, Ordonanţa vizează modificarea articolul 3 din legea 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, în sensul majorării graduale a cuantumului alocaţiei de stat începând cu 1 august 2020 – o majorare cu 20% din diferenţa dintre cuantumul prevăzut în legea 14/2020 şi cuantumul alocaţiei aflat în plata la data transmiterii proiectului, şi cu acelaşi procent pentru perioada 2021-2022 de două ori pe an, respectiv la 1 ianuarie şi la 1 iulie a fiecărui an, iar din 2023 se preconizează continuarea procesului de majorare a alocaţiei de stat cu rata medie a inflaţiei anuale.

PSD anunțase că nu este de acord cu majorarea în etape propusă de executiv, dar că sustine dublarea alocațiilor pentru copii.

Reprezentanții USR, care s-au abținut de la vot, au criticat în egală măsură partiele PNL și PSD, acuzând cele două formațiuni de populism.

Documentul merge acum la Camera Deputaților care este for decizional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.