Nemulțumiri pe tema acordării de bani donatorilor de plasmă

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Reprezentanţii Institutului Naţional de Hematologie Transfuzională consideră că acordarea de bani donatorilor de plasmă creează discriminări.

Asta deoarece donatorii de sânge nu primesc aceste beneficii.

”Acordarea acestor sume de bani donatorilor de plasmă convalescentă ar putea crea premisele unei discriminări, având în vedere faptul că donatorii de sânge total sau componente sanguine nu primesc aceste beneficii”, se arată într-un comunicat de presă al institutului.

Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională aminteşte că statul român are obligaţia de a respecta reglementările la nivel european referitoare la donarea de sânge, inclusiv respectarea principiilor etice în comerţul cu substanţe terapeutice de origine umană.

În opinia Institutului, donarea de sânge este şi trebuie să rămână un act umanitar, iar donatorii să își dorească să doneze sânge din compasiune şi ca gest umanitar, nu pentru remuneraţii şi beneficii.

Joi, Consiliul General al Capitalei a adoptat proiectul ‘Donează plasmă, salvează viaţă’, care prevede acordarea unui sprijin financiar în valoare de 4.800 de lei/beneficiar, sub forma unui pachet de vouchere.

Programul se adresează unui număr de 500 de beneficiari cu domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în Bucureşti.

Sursa: Agerpres 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.