Au ramas fara permis

17 soferi au ramas fara permis aseara, cei mai multi dupa ce au fost depistati la volan sub influenta bauturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive.
Totodata politistii de la Rutiera au aplicat 28 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 15 mii de lei.
11 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;
4 pentru infracțiunile constatate (2 consum de substanțe psihoactive, 2 consum de băuturi alcoolice);
1 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric;
1 pentru nerespectarea semnalului de oprire efectuat de polițistul rutier;
De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constate și 2 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.
Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au întocmit 6 dosare penale:
3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice,
2 conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive,
1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere în concurs cu, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice,
Un bărbat în vârsta de 47 de ani a condus un autovehicul pe bd. Beijing în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L pentru recoltarea probelor biologice. În acest caz, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal.
Un bărbat în vârsta de 38 de ani a condus un autovehicul pe bd. Pieptănari în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L în vederea recoltării probelor biologice. De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Având în vedere aceste aspecte, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1, în concurs cu prevederile art. 335 alin.1 din Codul Penal.
Un tânăr în vărstă de 21 de ani, a condus un autovehicul pe bd. Beijing sub influența substanțelor psihoactive. În cauză, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.
Un tânăr în vârstă de 29 de ani, a condus un autovehicul pe Calea Șerban sub influența substanțelor psihoactive. În cauză, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal, transmite Claudiu Costea de la Brigada Rutiera a Capitalei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.