Melatonina poate întârzia semnele de îmbătrânire

Melatonina (N-acetil-5-metoxitriptamina) este un hormon care încetineşte îmbătrânirea, cu un rol foarte important în corpul nostru, deoarece este responsabil de reglarea ritmului circadian (proces de variatie a functiilor fiziologice care au loc zilnic in organism).

Mai simplu spus, melatonina are un rol important in initierea si mentinerea somnului.
În plus, hormonul melatonină este un puternic antioxidant.

Melatonina se găseşte în cantităţi mari în unele alimente pe care este indicat să le consumăm, mai ales după vârsta de 40 de ani.

ALIMENTE CARE CRESC NIVELUL DE MELATONINA:
  • Cireşele conţin acid ascorbic, care la rândul său conţine hormonul melatonină. Datorită cireşelor, ne putem menţine tineri mai mult timp.
  • Bananele sunt bogate în melatonină, dar oferă şi o cantitate uriaşă de magneziu şi calciu. Bananele sunt, de asemenea, foarte bune pentru inimă.
  • Nucile conţin grăsimi sănătoase, esenţiale pentru sănătatea pielii şi unghiilor noastre. În plus, nucile conţin melatonină, precum şi multe alte substanţe benefice.
  • Roşiile sunt bogate în vitamina C, ceea ce ajută sistemul nostru imunitar să lupte împotriva virusurilor şi bacteriilor. De asemenea, aceste legume sunt capabile să lupte împotriva radicalilor liberi, despre care oamenii de ştiinţă spun că accelerează îmbătrânirea.
  • Cerealele precum orez şi ovăz conţin suficientă fibră şi minerale pentru ca organismul să stimuleze glanda pituitară, ceea ce produce hormonii de care corpul nostru are nevoie.
  • Ouăle conţin antioxidanţi puternici, cum ar fi seleniul şi luteina, care încetinesc îmbătrânirea. Consumul regulat de ouă previne apariţia problemelor legate de sistemul nervos şi de vedere.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.