Bazin de înot semiolimpic, inaugurat la şcoala 190 din Sectorul 4

foto: Cristina Toma

Un modern bazin de înot semiolimpic şi o sală de sport dotată cu echipamente care să faciliteze activităţile sportive au fost inaugurate la şcoala 190 din Bucureşti.

foto: Cristina Toma

„O clădire nouă şi modernă adăposteşte acum noul bazin semiolimpic, cu o suprafaţă de 1.200 mp şi toate anexele tehnice necesare utilizatorilor, precum vestiare, duşuri, grupuri sanitare, camere pentru personalul didactic, spaţii tehnice, camere pentru echipamente sportive”, informează un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

foto: Cristina Toma

Noul bazin are o lungime de 25 de metri, 15,4 metri lăţime şi şase culoare de înot, iar datorită acestor dimensiuni a putut fi omologat inclusiv pentru competiţiile naţionale şi internaţionale de nataţie.

Totodată, au fost amenajate şi 129 de locuri de gradene pentru spectatori şi părinţi care îşi vor urmări copiii, în cazul organizării de competiţii sportive.

Lucrările la noul bazin au început în urmă cu aproximativ un an, în curtea şcolii 190. Acesta a fost construit din temelie, pe amplasamentul vechiului bazin, care era descoperit, dezafectat, fără dimensiuni competiţionale, nefolosit de foarte mulţi ani şi aflat într-o avansată stare de degradare.

foto: Cristina Toma

De această bază sportivă vor beneficia, în primul rând, elevii care învaţă la şcolile şi liceele din Sectorul 4. Aproximativ 30.000 de copii vor avea posibilitatea să practice înotul, gratuit, în cadrul orelor de sport, la bazinul de la Şcoala nr. 190.

Mai mult decât atât, în urma semnării unui protocol de colaborare între Primăria Sectorului 4 şi Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, lotul olimpic de nataţie va putea folosi această bază sportivă.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.