Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat în luna septembrie

Magistrala M5 Drumul Taberei ar putea fi inaugurată în luna septembrie. Metrorex a reuşit să rezolve problema infiltraţiilor de apă pe şantierul magistralei de metrou M5.

Această etapă permite inaugurarea metroului din cartierul Drumul Taberei în aproximativ o lună, când se finalizează toate testele, a anunţat, pentru Radio România Actualităţi, ministrul transporturilor, Lucian Bode.

În paralel cu testele statice şi dinamice, de luni, 24 august, comisia de recepţie de la minister începe verificările pe şantier.

„În această săptămână, luni, au început testele instalaţiilor electroenergetice şi acestea sunt în regulă. Au început testele dinamice, cu opt trenuri. Comisia de recepţie va începe din data de 24 august să realizeze recepţia pe componente şi, în paralel, se realizează şi recepţia la terminarea lucrărilor, respectiv recepţia la punerea instalaţiilor în funcţiune. Sperăm ca toate aceste proceduri să se realizeze într-un timp cât mai scurt, astfel încât în luna septembrie să putem să vedem trenurile circulând cu călători pe Magistrala M5 Drumul Taberei”, spune Lucian Bode.

La magistrala de metrou M5 se lucrează din 2011, iar termenul iniţial de finalizare era 2015. Lucrările sunt finanţate cu fonduri europene.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.