Un campus pentru școlile profesionale și liceele tehnologice din Sectorul 4

foto: Cristina Toma

Primăria sectorului 4 a prezentat, astăzi, o școală ridicată de la zero cu materiale de ultimă generație în mai puțin de trei luni. Aflate chiar lângă Liceul de Metrologie ”Traian Vuia” din Șoseaua Vitan -Bârzești, aceste prime două corpuri de clădire vor face parte dintr-un campus școlar cu profil unic. În mai putin de trei săptămâni, aceste spații vor fi finalizate și gata sa primească elevii.

Aceste construcții se doresc a fi soluțiile optime pentru mai multe probleme, după cum a precizat Daniel Băluță, primarul sectorului 4.

foto: Cristina Toma

Prima problemă care trebuie rezolvată este aceea a liceelor tehnologice și școlilor profesionale din sectorul 4, în care, din păcate, de mulți ani nu s-a mai investit nimic. Acestea sunt cunoscute ca licee în care rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat este extrem de scăzută. Primăria sectorului 4, după o consultare prealabilă cu comunitatea profesorilor din sector, a decis să facă o serie de investiții în ceea ce privește aceste licee cu profil tehnologic și școli profesionale. De aceea, cele două clădiri prezentate astăzi vor face parte dintr-un HUB tehnologic ce va fi realizat în acest loc. Acesta va cuprinde toate liceele tehnologice din sector, cele două corpuri de clădire prezentate astăzi fiind primul pas al acestei investiții.

foto: Cristina Toma

Urmează ca până la sfârșitul anului să fie construite încă două corpuri de clădire și, astfel, toate liceele cu profil tehnologic din sectorul 4 să fie reunite. Urmează, de asemenea, să fie create toate facilitățile unui complex școlar modern, cu sală de sport, ateliere care vor fi o bază de lucru pentru toți tinerii care vor învăța aici meserii căutate pe piața muncii iar apoi ei să își găsească locuri de muncă bine plătite în țară, în condiții cât mai bune.

Pe de altă parte soluția tehnică găsită va permite extinderea infrastructurii școlare în țara noastră. În acest fel poate fi rezolvată problema aglomerării claselor care afectează învățământul bucureștean și nu numai. În același perimetru, urmează să se construiască și un teren de sport, tot în sistem modular.

Dincolo de toate aceste soluții, pe termen lung se urmărește ca toți copiii și tinerii din perimetrul sectorului 4 să aibă condiții optime, moderne de instruire indiferent unde se află situată școala în care aceștia învață, în centru sau la periferie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.