Școlile din Capitală sunt pregătite pentru noul an școlar

foto: Mircea Apostolescu

Primarii de sector din Bucureşti au prezentat măsurile pregătite în vederea începerii noului an școlar. Astăzi a avut loc un Comandament pentru redeschiderea şcolii.

Edilul general, Gabriela Firea, a precizat că primăriile de sector au pregătit măşti sanitare pentru elevi, dar că Primăria Capitalei va completa necesarul de materiale. Ea a adăugat că Primăria Capitalei, prin Proedus, va oferi şi tablete în cazul şcolilor în care va fi necesar acest lucru.

Primarul Daniel Tudorache a precizat că în Sectorul 1 şcolile vor fi deschise „în condiţii de siguranţă maximă” şi că vor fi asigurate măşti, dar şi tablete pentru profesori, precum şi pentru elevi. El a arătat că a început montarea separatoarelor „acolo unde este cazul”.

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a precizat că în unităţile de învăţământ vor fi puse la dispoziţie substanţe dezinfectante. De asemenea, vor fi asigurate măşti pentru profesorii şi copiii care doresc să le fie oferite astfel de materiale. Primăria va oferi tablete elevilor care nu deţin astfel de dispozitive, iar în fiecare clasă vor exista dispozitive pentru transmiterea lecţiilor on-line.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a arătat că Robert Negoiţă nu mai este primar de drept al Sectorului 3 şi că se fac demersuri în vederea asigurării interimatului, dar că Primăria Generală va pune la dispoziţia şcolilor din Sectorul 3 măştile necesare, având în vedere că la nivelul PMB, prin structura de apărare civilă, există un stoc de aproape 150.000 de măşti.

Daniel Băluţă a precizat că în Primăria Sectorul 4 a asigurat toată logistica necesară acestui început de an şcolar şi a propus consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ un regulament de funcţionare.

Edilul Daniel Florea a arătat că Primăria Sectorului 5 are posibilitatea de a oferi măşti tuturor copiilor, precum şi tablete în cazurile în care este necesar. De asemenea, vor fi montate separatoare între elevi şi vor fi asigurate substanţe dezinfectante.

Primarul Gabriel Mutu a spus că în Sectorul 6, pentru începerea şcolii, vor fi asigurate: substanţe dezinfectante în fiecare clasă, covoraşe dezinfectante la intrarea în unităţile de învăţământ, măşti de protecţie pentru cadre didactice, copii şi personalul auxiliar. Toate clasele vor fi dotate cu echipamente periferice în vederea transmiterii cursurilor online. El a precizat că ar putea fi asigurate separatoare în sălile de clasă, în funcţie de rezultatul discuţiilor cu părinţii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.