După 15 septembrie va începe campania de vaccinare antigripală!

Sursa foto: Inquam Photo

Achiziţia dozelor de vaccin antigripal pentru acest an se va realiza pe 9 septembrie, urmând ca, după 15 septembrie sau 1 octombrie, să înceapă şi campania de vaccinare propriu-zisă.

Este declarația oficială a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru.

”Pe 9 septembrie noi avem achiziţionarea vaccinurilor pentru gripă, iar după 15 (septembrie – n.r.), hai să spunem 1 octombrie ar trebui să avem şi începutul acestui, eu ştiu, sezon de vaccinare antigripală. Să se vaccineze persoanele cu risc, copiii, cei care lucrează în instituţii direct cu persoane, cum ar fi în învăţământ, cum ar fi în spitale, a spus Nelu Tătaru la Digi 24.

Despre legea vaccinării, ministrul a adaugat: ”Sunt dezbateri destul de aprinse în Parlament şi atunci nu ne rămâne decât să aşteptăm ca această rezolvare să o vedem în Parlament”.

Ministrul Sănătăţii a mai declarat că în condiţiile în care se vor respecta în continuare regulile de protecţie sanitară în sezonul de toamnă care urmează, marcat de începerea şcolii, revenirea din concedii şi alegerile locale, în România se va înregistra doar ”o creştere uşoară, asumabilă” a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.