Cinema, Muzică, Expoziție, evenimente online şi offline de astăzi, 2 septembrie
Articol de , 2 septembrie 2020, 15:26
CINEMA
* Ediţia a 8-a a Festivalului „Super” de filme şi artă făcute de adolescenţi are astăzi în program o lectură de poezie şi o proiecţie de videopoeme ce se desfăşoară, de la ora 18:30, la Rezidenţa Scena9, însă fără public. În schimb evenimentul poate fi urmărit pe pagina de Facebook a festivalului. Ceea ce este foarte bine pentru publicul larg, întrucât pentru nicio seară nu mai sunt locuri.
* Programul CineLiteratura, vă propune de la ora 20:00, în grădina Muzeului Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8) drama „Înghiţitorul de săbii”. Înainte de proiecţie, criticul de film Marina Roman îl va avea partener de discuţie pe regizorul Alexa Visarion, care a scris şi scenariul acestui film, după povestirile lui Alexandru Sahia şi Gheorghe Brăescu. În distribuţie: Mircea Albulescu, Leopoldina Bălănuţă, George Constantin, Ştefan Iordache, Mitică Popescu, Victor Rebengiuc, Tamara Buciuceanu-Botez.
* Festivalul Internaţional de Film Bucureşti (BIFF) a ajuns în ultima sa zi ce are în program două proiecţii pentru care vă puteţi cumpăra locuri aici.
– La Cinema Muzeul Ţăranului în aer liber, de la ora 20:30 rulează „La vérité”, dramă realizată de japonezul Hirokazu Koreeda, despre o reîntâlnire furtunoasă între scenarista Lumir (Juliette Binoche) şi faimoasa sa mamă şi actriţă Fabienne (Catherine Deneuve), pe fundalul lansării cărţii autobiografice a acesteia, precum şi al celui mai recent rol jucat de aceasta într-o poveste SF, în care mama nu îmbătrâneşte niciodată. Proiecţia este precedată, de la ora 19:30, de ceremonia de închidere a ediţiei a XVI-a a BIFF ce include anunţarea câştigătorilor şi acordarea premiilor.
– La Grădina cu Filme a Creart (Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7), tot de la ora 20:30, se reia drama „Beanpole”, cu un scenariu inspirat de cartea „Războiul nu are chip de femeie” scrisă de Svetlana Aleksievici, scriitoare rusă laureată cu Nobel, adus pe ecran de Kantemir Balagov, distins cu Premiul secţiunii Un Certain Regard pentru regia acestui film în care două femei tinere încearcă să se ridice şi să dea un sens existenţei lor într-un Leningrad distrus, fizic şi psihic, de asediul prin care tocmai a trecut în al Doilea Război Mondial.
* La Cinema Drive in din Militari Shopping (Bd. Iuliu Maniu, nr. 560A), de la ora 21:00 rulează „Cu toţii la surf 2: Mania valurilor” film comic de animaţie regizat de Henry Yu, în care deja cunoscutele personaje Cody, Chicken Joe şi Lani sunt puşi la încercare de cea mai radicală echipă de surferi, The Hang Five, care îi învaţă ce înseamnă efortul de echipă pe drumul spre cel mai legendar loc pentru surf de pe planetă.
* Cinema Elvira Popescu prezintă, de la ora 21:00, în curtea Institutului Francez, comedia dramatică „Military Wives / Soţii de militari”, inspirată dintr-o poveste adevărată şi regizată de Peter Cattaneo, are în fruntea distribuţiei pe Kristin Scott Thomas şi Sharon Horgan, care interpretează pe două femei cu parteneri de viaţă detaşaţi pe frontul de lupta din Afganistan, şi organizează pe alte neveste în aceeaşi situaţie într-un cor, trezindu-se foarte repede în mijlocul unei mişcari globale extraordinare şi a unui curent mediatic impresionant.
* Doar Happy Cinema din Liberty Center şi-a reluat activitatea. Programul proiecţiilor îl găsiţi aici.
MUZICĂ
* Seria Backyard Acoustic Season continuă la terasa Expirat Halele Carol cu concertul susţinut în condiţii speciale de Lucia, de la ora 20:30, pentru care găsiţi bilete aici. Acces: de la ora 18:00.
* După ora 18:00, la terasa Quantic Club (Şos. Grozăveşti, nr. 82) are loc E-an-na & Breathelast / Dark Fusion.
* La vie en rose se intitulează Seara Franceză ce începe de la ora 18:45 la terasa Berăriei H, întregită de atmosfera muzicală asigurată, de la 20:45, de Mădălina Coca & Joy Band.
EXPOZIŢIE
La Galeria „Căminul Artei” – etaj 1 (Str. Biserica Enei, nr. 16), de la ora 17:00 este programat vernisajul expoziţiei de pictură „Doi Spre Zece”, ce reuneşte creaţiile a doi artişti consacraţi – Gheorghe Caruţiu şi Daniela Ţurcanu, cadre didactice la Universitatea „Ovidius” din Constanţa – şi ale unui grup de zece absolvenţi ai Facultăţii de Arte a acesteia: Gabriela Pîrvuleţ-Aramă, Dorin Barbu, Mihaela Dobrin, Roxana Dumitru, Aneta Fătu, Lacme Ifrim, Alexandra Maciac, Ioana Maier, Mihaela Curea-Roca şi Cristina Tudorache. Expoziţia poate fi vizitată până pe 15 septembrie.