Respectarea legii la bucureșteni…

Cu toții suntem foarte vehemenți atunci când susținem sus și tare, eventual prin Piața Victoriei, că legea trebuie respectată de toată lumea și aplicată egal tuturor.
La nivel de principii generale și de jos cutare și la pușcărie cutare, totul sună bine. Ce se întâmplă, însă, atunci când vine vorba să respectăm fiecare dinte noi legea, în viata de zi cu zi?

Iată două exemple flagrante de respectare a legii la români, mai precis la bucureșteni și mai precis la șoferi.
Primul, un șofer lasă mașina pe avarii la al doilea rând de mașini parcate, exact acolo unde înceape și refugiul de tramvai. Astfel, calea de rulare se îngustează încât cu greu se mai poate strecura câte o mașină și, evident, se blochează traficul.

Un alt exemplu, alt șofer, cu o ditamai duba oprește, tot pe avarii, nu doar în stația de autobuz, ci și la cel de-al doilea rând de mașini oprite, tot pe avarii și ele. Astfel, când apare și tramvaiul, șoferii aflați în trafic sunt blocați.
Nu mai vorbim despre faptul că autobuzul nu se poate apropia de bordură și nenorociții călători sunt obligați să treacă prin balta imensă pentru a ajunge la mijlocul de transport.

Cam așa arată respectarea legii la șoferii bucureșteni.
Cât despre aplicarea legii, aceasta a fost cu adevărat egală față de toți. Pe nici unul dintre acești șoferi nu i-a deranjat nici un polițist.

1 COMENTARIU

  1. În primul rând încă există la nivelul capitalei tronsoane ale liniilor de tramvai lipsite de benzi proprii mașinilor,fapt ce generează conflicte de trafic între mașini și tramvaie.Chiar într-o capitală cu rețea rutieră sugrumată de treceri la nivel cu rețeaua feroviară.Trist dar adevărat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.