Incertitudini în privința noului an universitar!

Sursa foto: www.upb.ro

Pandemia de coronavirus creează incertitudini și în privința noului an universitar, nu doar a celui preuniversitar. Se va merge, cel mai probabil, pe un scenariu mixt, în sensul că 40% dintre studenți se vor afla în săli, iar 60% vor urmări cursurile pe internet, spune președintele Federației Naționale Sindicale Alma Mater, Anton Hadar. El a precizat că va propune ca măcar examenele să nu se desfășoare online, ci doar față în față, ținându-se astfel cont de riscul crescut de fraudă.

”De multe ori, studentul spune că nu are cameră de luat imagine ca să ai o discuție față în față cu el. Și să te trezești la un student care nu trecea de nota 3, din toate examenele, că îti face lucrare de 10… Nu generalizez, 80%, poate 90% dintre studenți sunt de bună credință și de aia e și 5 meritat, dar asta înseamnă că are noțiuni de bază acumulate. Dar ce te faci cu unul care e de 1 și îți ia 8? Pai n-ai ce să îi faci. Și de aceea voi propune să avem sesiunile față în față”, a declarat Anton Hadar la Radio România Actualități.

De asemenea, președintele Federației Naționale Sindicale Alma Mater a atras atenția că o problemă deosebită în acest an va fi legată de locurile de cazare din cămine, care vor fi mai puține.

”Vom acorda ceva mai puține locuri în cămin. Inițial se spunea de patru metri pătrați spațiu aferent fiecăruia dintre studenți. Acum a disparut. Acum trebuie să ai metrul ăla distanță. Intervine și factorul acesta al conștientizării situației din partea studenților, pentru că noi dacă îi băgam doi într-o cameră de doi, sau unul în cameră, vă dați seama că unul nu mai prinde. Deci dacă unul stă într-o cameră și el, din solidaritate, își mai aduce un coleg care nu și-a găsit și el cameră, atunci nu mai poate să zică studentul că s-a infectat din cauza condițiilor. Dar repet, mulți studenți nu vor mai găsi locuri în camine”, a mai spus Anton Hadar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.