Școala va începe 50% online în jumătate dintre sectoarele Capitalei!

foto: Mircea Apostolescu

Analiza situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ, care cuprinde numărul de cazuri nou confirmate de COVID-19 în ultimele 14 zile, inclusiv 6 septembrie, realizată la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică a fost făcută publică.

Aceasta este necesară pentru stabilirea scenariului privind începerea noului an şcolar.

Potrivit Ministerului Sănătătii, în Capitală, rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19 la 1.000 de locuitori este de 1,12, ceea ce înseamnă că Bucureştiul se încadrează în scenariul al doilea (galben), adică între 1 – 3 cazuri, privind revenirea copiilor la cursuri.

Ministerul Sănătăţii mai arată că, la nivelul ţării, în scenariul ”roşu” se situează 43 de localităţi, 410 în ”galben” şi 2.728 în ”verde”.

Astfel, pentru începerea școlii potrivit scenariului verde cu toți copiii fizic la școală, sunt încadrate sectoarele 3, 4 și 5.

Pentru începerea școlii potrivit scenariului galben cu învățământul hibrid pentru elevii de gimnaziu și de liceu, sunt încadrate sectoarele 1, 2 și 6.

Situația epidemiologică în București
Situația epidemiologică în București
  • Scenariul 1/scenariul verde (0- 1 cazuri) prevede participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie,
  • Scenariul 2/scenariul galben (1- 3 cazuri) – participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • Scenariul 3/scenariul rosu (3 – 50 de cazuri) prevede participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi / lecţii online.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile de învăţământ vor urma unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenţei cumulate (numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori).

„Fiecare unitate şcolară va decide şi îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susţinem necesitatea începerii activităţii în unităţile de învăţământ şi atât Ministerul Sănătăţii, cât şi direcţiile de sănătate publică şi INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an şcolar în condiţii de siguranţă epidemiologică”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.