O nouă razie în Capitală!

Foto: Radu Șofran

Noaptea trecută, polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principale artere din municipiul București.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 122 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 76.400 lei și au fost reținute 24 permise de conducere după cum urmează:
– 15 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;
– 7 pentru infracțiunile constatate;
– 1 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric;
– 1 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au întocmit 7dosare penale:
• 3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice;
• 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive;
• 1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat;

Exemple:

1. Conducătorul unui autovehicul în vârsta de 41 de ani a fost depistat pe Strada Pogoanele în timp ce se deplasa pe drumurile publice, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,78mg/l alcool pur în aerul expirat.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L acesta refuzând recoltarea probelor biologice. În acest caz, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 337 din Codul Penal.

2. Conducătorul unui autovehicul în vârsta de 20 de ani a fost depistat la intersecția Bd. Pache Protopopescu – Bd. Ferdinand I, în timp ce se deplasa pe drumurile publice, aflându-se sub influența substantelor psihoactive. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de o substanță.
Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L pentru recoltarea probelor biologice. În acest caz, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 2 din Codul Penal.

3. Conducătorul unui autovehicul în vârstă de 25 de ani a fost depistat pe Sos. Dudesti – Pantelimon în timp ce se deplasa pe drumurile publice, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DRUG TEST, rezultatul fiind pozitiv pentru consum de 2 substanțe. Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L., unde i-au fost recoltate probe biologice.
În acest caz, s-a întocmit dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.

Brigada Rutieră organizează permanent astfel de acțiuni pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.