Ultimele pregătiri pentru punerea în circulație a metroului din Drumul Taberei

arhiva
Se fac ultimele pregătiri pentru punerea în circulație a metroului din Drumul Taberei. Săptămâna trecută a fost semnat procesul verbal pentru recepția lucrărilor.
Metrorex anunță că acum se pregătesc garniturile de tren, sistemele de taxare și de informare a călătorilor:
⁃ sunt în desfășurare proceduri referitoare la punerea în funcție. Acestea constau în configurarea sistemelor din faza de testare în cea de exploatare pentru instalațiile de siguranța circulației și informare călători, taxare, televiziune cu circuit închis și comunicații.
⁃ se face predarea-primirea spațiilor de la constructor la echipele Metrorex care vor asigura cu cei 900 de angajați exploatarea circulația și mentenanța în 3 schimburi pentru toate specialitățile, inclusiv serviciul comercial și cel de conducere a trenurilor.
⁃ O altă activitate necesară constă în predarea obiectivelor de pază pe stații și interstații, de la firmele de paza ale constructorilor la cele care sunt sub contract cu Metrorex.
⁃ De asemenea se predau toate spațiile publice de la firmele de curățenie ale constructorului, la cele contractate de Metrorex.
⁃ Pentru deschidere ultima activitate constă în înlocuirea trenurilor utilizate pentru probe cu cele pregătite în depou pentru circulația cu călători.
⁃ Configurarea sistemului de taxare permite accesul cu numerar  și card bancar la turnicheti. Sunt realizate operațiunile de transport valori și alimentare a casieriilor și a automatelor de vânzare AVC cu titluri de transport și numerar pentru vânzare. Totodată se realizează atât prin sistemele de alarmare la efracție cât și cu personal, protecția valorilor în fiecare stație. POS-urile sunt achiziționate de către banca care asigură suportul tehnic și sunt în  proces de configurare astfel încât să fie disponibilă și vânzarea pe lângă numerar și cu card bancar la casierie.  La automatele de vândut cartele se poate achita cu numerar. Achitarea cu card bancar urmează să se implementeze cât mai curând posibil împreună cu banca suport.
Metrorex este preocupată și de asigurarea semnalului GSM in scopul asigurării facilităților și confortului pe care acest serviciu îl oferă tuturor utilizatorilor. Astfel, în aceasta perioadă, operatorii de telefonie mobilă au finalizat instalarea rețelelor de comunicații în subteran și execută ultimele reglaje ale echipamentelor pentru acoperirea optimă privind semnalul de comunicație voce și date pentru călătorii metroului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.