STB a suplimentat numărul mijloacelor de transport în comun

Primarul General, Gabriela Firea, a prezentat astăzi măsurile luate de Primăria Capitalei odată cu începerea noului an şcolar: suplimentarea mijloacelor de transport în comun, reluarea circulaţiei autobuzelor şcolare, testarea elevilor şi profesorilor din Bucureşti, precum şi dotarea corespunzătoare a cabinetelor şcolare din unităţile de învăţământ din Capitală.

„A început şcoala, din păcate în condiţii de pandemie, ceea ce înseamnă că au fost necesare măsuri suplimentare de siguranţă şi igienă. Primăria Capitalei a făcut toate demersurile astfel încât cei mici, părinţii, bunicii şi cadrele didactice să se simtă în siguranţă. Reamintesc faptul că elevii şi profesorii se pot înscrie în aplicaţia Primăriei Capitalei, (https://testamcovid.assmb.ro) pentru a se testa gratuit cu aparate RT-PCR, pentru începerea noului an şcolarr în siguranţă.

Totodată, printre măsurile pe care le-am luat se numără şi suplimentarea mijloacelor de transport în comun cu 130 de autobuze, tramvaie şi troleibuze, astfel încât bucureştenii să nu fie nevoiţi să aştepte sau să circule în aglomeraţie.

Astfel, în prezent, în Capitală circulă 1570 de vehicule.

Mai mult, s-au reabilitat şi modernizat, în cadrul Uzinei de Reparaţii STB, aproape de la zero, 10 tramvaie care se aflau într-o stare de uzură avansată.

Primul tramvai de acest tip va fi introdus în traseu, pe linia 1/10, în următoarele zile.

Reabilitate în colaborare cu specialiştii Universităţii Politehnica din Bucureşti – Facultatea de Transporturi, aceste tramvaie au scaune ergonomice cu feţe detaşabile care pot fi curăţate eficient, sunt dotate cu podea coborâta şi accesorii pentru persoane cu dizabilităţi, au izolare fonică, sistem de informare în timp real a călătorilor, router wifi gratuit şi încărcătoare USB, camere de supraveghere video, atât externe, cât şi interne, pentru siguranţa călătorilor.

De asemenea, au fost montate validatoare care să ofere publicului posibilitatea plăţii călătoriei şi cu cardul bancar”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a explicat că toate mijloacele de transport în comun sunt decontaminate la fiecare capăt de traseu, iar controlorii, ajutaţi de Poliţia Locală, reamintesc tuturor călătorilor de obligativitatea purtării măştilor de protecţie, de fiecare dată când călătoresc cu mijloacele STB.

În ceea ce priveşte autobuzele şcolare, Mihai Teodorescu, Directorul Direcţiei de Transporturi din Primăria Capitalei a reamintit faptul că din această dimineaţă autobuzele şcolare au reintrat în circulaţie: „33 de autobuze şcolare circula de astăzi, pe 16 trasee şi deservesc 9.000 de elevi din 5 şcoli din sectoarele 1, 3 şi 6. Pe măsură ce vom avea solicitări, vom realiza noi trasee şi pentru alte şcoli din Capitală”.

Referitor la transportul regional, Vasile Petrariu, Preşedinte Sindicat STB a declarat: „De peste doi ani, STB SA asigură transportul public local în Ilfov cu peste 43 de linii şi 150 de autobuze, ceea ce reprezintă o premieră! Primăria Municipiului Bucureşti face eforturi considerabile, atât din punct de vedere financiar, cât şi uman, astfel încât toţi cetăţenii să beneficieze de un transport public în comun modern”.

Cât despre preţul călătoriilor transportului în comun, Edilul Şef a subliniat faptul că nu este de acord cu reducerea sau chiar eliminarea subvenţiei STB, aşa cum s-a propus în spaţiul public: „Îi asigur pe bucureşteni că NU vom renunţa la subvenţia STB! Un bilet de călătorie ar ajunge de la 1,3 lei la 6 lei, un preţ foarte mare, care nu ar putea fi suportat de toţi bucureştenii. Toate capitalele europene subvenţionează transportul public, tocmai pentru a încuraja cât mai mulţi oameni să călătorească cu mijloacele de transport în comun!”.

Sursa PMB

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.