Copiii bucureșteni cu simptome ce ar putea indica infectarea cu COVID-19 vor fi testați fără internare!

foto: Grigore Popescu/ AGERPRES FOTO

Copiii bucureșteni care, la triajul epidemiologic, vor fi depistați cu simptome ce ar putea indica infectarea cu virusul SARS-CoV-2 vor fi testați rapid, fără internare în spital, iar rezultatele vor fi cunoscute în maxim 24 de ore, așa cum se procedează în întreaga Europă.

Primăria Capitalei dispune de o capacitate de testare de 5 mii de teste pe zi. Există posibilitatea de a fi testate, la cerere, toate cadrele didactice și personalul auxiliar din școlile bucureștene, pentru care Municipalitatea dispune de 27 mii de teste.

De asemenea, mai există 250 mii de teste pentru elevii bucureșteni. Aceștia vor fi testați numai la nevoie sau la cerere. Testarea se va face rapid, fără internare în spital. Rezultatele vor fi cunoscute în maximum 24 de ore. În acest fel, se vor evita traumele pe care internarea și nesiguranța le pot crea pentru copii, părinți și profesori.

Înscrierea în programul de testare „Școli sănătoase în București” se poate face cu ușurință iar cei înscriși vor fi programați chiar a doua zi, a declarat Ablachim Turkes, director medical al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din subordinea Primăriei Capitalei.

Înscrierile se pot face on-line prin intermediul site-ului testăm covid.assmb.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.