Cinema, evenimente de astăzi, 21 septembrie

* Cele mai bune filme ale anului trecut vor fi premiate de Uniunea Cineaştilor din România în cadrul Galei Premiilor UCIN 2020, ce are loc deseară, la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti. Întregul eveniment poate fi urmărit pe pagina de Facebook a Galei UCIN, dar şi pe CineMaraton. Gala Premiilor UCIN 2020 începe de la ora 18:00 cu sosirea invitaţilor pe covorul roşu iar publicul poate afla impresiile vedetelor şi ale personalităţilor despre posibilii câştigători. De la ora 19:00 este transmis live, din sală, spectacolul în cadrul căruia vor fi decernate premiile. Gazda evenimentului este Cătălina Grama, alias Jojo. Spectacolul din acest an aduce în prim plan cele mai iubite melodii din filmele româneşti pe scena pe care vor urca şi unele dintre cele mai apreciate personalităţi ale momentului, precum: Liana Stanciu, Horia Brenciu, Olimpia Melinte, Tudor Giurgiu, Ozana Barabancea, Dorel Vişan, Adina Buzatu, Amalia Enache, Mircea Baniciu sau Andreea Marin. Primele filme favorite sunt  „Cardinalul” şi „Maria, Regina României”, cu câte 9 nominalizări, urmate de „La Gomera” ce candidează la 6 premii.

* Dacă alte festivaluri s-au încheiat o dată cu week-end-ul, Festivalul Itinerama, pentru care vă puteţi cumpăra bilete aici, continuă şi vă propune, de la ora 19:30, la Teatrul de Vară Herăstrău, „Mosquito” dramă de război realizată de João Nuno Pinto, cu: João Nunes Monteiro, Sebastian Jehkul, Filipe Duarte, Josefina Massango. Visând la mari aventuri şi dorind să îşi apere ţara, un tânăr portughez se înrolează în armată, în timpul Primului Război Mondial şi este trimis pe front în Mozambic, în Africa. Rămas în urma plutonului, el porneşte pe un drum istovitor pe tărâmul de legendă al triburilor Makua, străbătând peste 1000 de kilometri.

* Cinema Elvira Popescu, pentru care găsiţi bilete aici, are deseară două proiecţii în avanpremieră:

– de la ora 18:30, în sală, comedia dramatică „Babyteeth: Prima iubire”, debutul regizoarei australiene Shannon Murphy cu Eliza Scanlen în rolul principal, ce a câştigat Trofeul Transilvania acordat de juriul TIFF 2020, fiind şi favoritul publicului;

– de la ora 21:00, în curtea Institutului Francez, „Totul nu va fi bine”, documentar de Adrian Pîrvu şi Helena Maksyom, despre un regizor pe jumătate nevăzător, născut în 1986, a cărui mamă pune boala acestuia pe seama accidentului nuclear de la Cernobîl, care îşi lasă în urmă viaţa din România şi porneşte într-o călătorie din dorinţa de a găsi şi alţi oameni afectaţi de acelaşi dezastru.

* La Cinema Drive in din Militari Shopping (Bd. Iuliu Maniu, nr. 560A), de la ora 21:00 rulează „A Dog’s Way Home  / Drumul unui câine către casă”, film de aventuri pentru întreaga familie, bazat pe îndrăgitul bestseller „A Dog’s Purpose” şi regizat de Charles Martin Smith ce spune odiseea înduioşătoare a Bellei, o căţeluşă care străbate un drum de aproape 600 km, pentru a-l regăsi pe iubitul ei stăpân, Lucas, student la medicină şi asistent voluntar în spitalul. Vă puteţi rezerva locurile aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.