În această seară aflăm premiile GALEI UNITER 2020!

Sursa foto: Facebook UNITER

Invitații Galei sunt așteptați sub cupola protectoare a Teatrului de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” să fie martorii celebrării valorii în teatrul românesc.

O Gală a Premiilor UNITER în Craiova înseamnă o triplă sărbătoare: 30 de ani de la înființarea UNITER, 170 de ani de la înființarea Teatrului Craiova „Marin Sorescu” și … bucuria revederii cu artiști și parteneri după șase luni de așteptare.

Evenimentul este organizat respectând toate rigorile acestei perioade, iar artiștii sunt nerăbdători să se întâlnească, a spus Aura Corbeanu,vicepreședinte UNITER, în emisiunea Spectacol@Bucuresti.ro.

Pentru ca publicul să se bucure din plin de acest moment special, începând cu ora 21.30 se va transmite live pe pagina de Facebook a UNITER sosirea artiștilor  pe covorul roșu De la ora 22.30, ceremonia acordării Premiilor UNITER va putea fi urmărită în direct pe TVR1, Radio România Cultural și online pe www.tvr.ro, www.uniter.ro și preluat de pagina de Facebook a UNITER.

„Cu masca pe figură, ca în Commedia dell’arte, ne-am ascuns de public în așteptarea unor vremuri mai bune. Iată-ne acum în Craiova, în plin septembrie, în aer liber, întinzând pânzele Galei și gata de a spune totul despre noi, cei care nu ne ținem gura, când avem de spus ceva despre tot și despre toate. Astăzi vom vorbi despre cei mai buni dintre noi, îi vom vedea, îi vom premia. Rostul Galei noastre este de a ține fruntea sus, oricând, în orice condiții și de a menține Teatrul viu și neatins, cât și misterul mereu provocator al artei noastre.” (ION CARAMITRU, președintele UNITER)

Juriul final al Galei format din Radu Apostol (regizor), Cosmin Ardeleanu
(scenograf), Doru Mareș (critic de teatru), Crina Mureșan (actriță), Cristina Rusiecki (critic de teatru) va decide câștigătorii celor 11 categorii de premii. La Gală va fi prezent și juriul de nominalizări, format din Călin Ciobotari, Ludmila Patlanjoglu și Maria Zărnescu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.