Începe Bucharest Science Festival 2020!

Sursa foto: facebook/Bucharest Science Festival

Bucharest Science Festival va începe pe 23 septembrie și se va încheia pe 27 septembrie. Timp de cinci zile participanții vor descoperi și dezbate o gamă extrem de variată de subiecte, de la explorarea spațială la istorie și de la medicină la fizica plasmei.

Festivalul va avea loc online, iar participarea va fi gratuită. Dezbaterile vor putea fi urmărite prin Zoom și pe principalele platforme de social media.

Puteți participa la evenimente:
  • înscriindu-vă în grupul de Zoom (fiecare eveniment are link-ul lui de Zoom la secțiunea detalii administrative) sau
  • urmărind live pe Facebook discuția sau
  • puteți urmări întâlnirile ulterior pe Facebook și pe canalul de Youtube

Cea de-a opta ediție a Bucharest Science Festival va fi o ediție atipică, cu multe limitări impuse de situația epidemiologică curentă.

„Traversăm o perioadă de schimbări majore la nivel mondial. Lumea se transformă sub ochii noștri, iar pandemia a devenit un catalizator care a determinat omenirea să își îndrepte atenția spre știință.

În medicină au loc descoperiri în fiecare zi, în domeniul explorării spațiale am fost martori la câteva evenimente importante anul acesta și urmează altele cel puțin la fel de interesante, cercetători din lumea întreagă colaborează la proiecte menite să ne îmbunătățească viața.

În cadrul ediției din acest an a festivalului am invitat o parte din acești cercetători, să ne povestească despre munca lor, dar și să răspundă la întrebările pe care participanții curioși le pot adresa pe toată durata festivalului.

De asemenea, am reușit să adaptăm mult iubitele ateliere pentru copii, pentru a le oferi ocazia să participe de acasă și să facă experimente știintifice, asistați de părinți. Și pentru că dorim să oferim cât mai multor oameni posibilitatea de a descoperi magia științelor, participarea la toate evenimentele din festival este gratuită”, a declarat Alexandru Toma Patrascu, directorul Festivalului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.