Crenguța Hariton: Mie îmi e dor de teatru ca de casă

Crenguța Hariton a avut treabă în această perioadă de pandemie. Și asta i-a adus o mare bucurie, a mărturisit actrița Teatrului Nottara, în emisiunea Spectacol@București.ro.

Imediat ce a avut voie să iasă din casă, a intrat în repetiții, la invitația colegei sale, Cristina Juncu. A intrat în distribuția spectacolului ”Oglinda neagră”, prima producție creată pentru stagiunea estivală și jucată în aer liber, în mai multe spații din București. A fost și prima reprezentație la sediu, odată cu redeschiderea sălilor de spectacol. Un spectacol concert, inspirat de texte ale lui Caragiale, creat de o echipă mică și tonică, menit să ne descrețească frunțile.

Am vorbit despre emoția revenirii pe scenă, dar și despre momentele create, de acasă, difuzate pe rețelele de socializare, în acele săptămâni de izolare.

Nu și-a închipuit că va veni o zi în care ușa teatrului să se închidă și că toată lumea se va schimba. ”Eu tot nu vreau să cred că lumea s-a schimbat sau se va schimba esențial pentru că asta ar însemna să pierdem cea mai importantă parte a noastră”, crede Crenguța.

Ne-a povestit cu sinceritate despre cum a traversat toate aceste luni de pandemie, dar și despre copilăria sa, petrecută în teatrul de păpuși constănțean și în turneele în care și-a însoțit părinții.

Iar creativitatea sa în perioada pandemiei nu s-a rezumat doar la partea actoricească. Modul în care și-a creat decorul și costumul pentru personajul ”jucat” în proiectul ”Actori de pus în ramă”, are o poveste tare frumoasă. O descoperiți și pe ea în acest dialog, alături de alte gânduri și mărturisiri de suflet.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.