PSD solicită renumărarea voturilor în Sectorul 1!

Sursa foto: www.radiocluj.ro

Mihai Drăgan, avocatul PSD Sector 1 și al candidatului Daniel Tudorache, a anunțat că PSD și candidatul acestuia solicită renumărarea tuturor voturilor din Sectorul 1.

Sunt multe cazuri în care există o preluare greșită de către Autoritatea Electorală Permanentă a datelor din procesele verbale încheiate în cele 166 de secții de vot.

Pe de altă parte, în foarte multe secții de votare procesele verbale „nu pică pe cheie”, adică numărul de voturi exprimate pentru fiecare candidat și al celor anulate nu este egal cu numărul de buletine de vot folosite, explică Drăgan.

De altfel, în acest moment, BEC a dispus deja renumărarea voturilor din nouă secții de votare, dintre care șapte au diferențe semnificative față de datele încărcate pe site-ul oficial al BEC, a anunțat Drăgan.

Avocatul PSD susține că incidentul cu procesele verbale a fost provocat în mod voit de către reprezentanții USR și PNL, fără ca, în acest caz, să fi avut loc vreo încălcare a legii de către persoana care transporta acele procese verbale.

Candidatul PSD preluase procesele verbale de la reprezentanții partidului în secțiile de votare, pentru a le duce la sediul partidului, pentru numărătoarea paralelă. Respectivul făcea un oficiu de curier, întrucât era foarte târziu și reprezentanții PSD din secții erau foarte obosiți. Persoana respectivă a fost interceptată și agresată de un grup de reprezentanți ai USR și PNL.

Această persoană s-a refugiat în clădirea unde funcționa și Direcția de Mediu a Primăriei Sectorului 1.

Ulterior, agresorii au chemat poliția. Însă, în urma cercetărilor, polițiștii au constatat că reprezentantul PSD nu săvârșire nici o infracțiune, a declarat avocatul Mihai Drăgan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.