Meda Andrei, meteorolog: ”Ziua soarele va fi generos și va aduce temperaturi ceva mai ridicate”

Cum va fi toamna din punct de vedere meteorologic au aflat Andreea și Alex în matinalul ”Bună dimineața, București!” de la meteorologul Meda Andrei, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”Speram că octombrie va fi așa cum trebuie. Deși ieri și azi a fost ceva mai răcoare, încet, încet se încălzește. De duminică avem temperaturi de peste 30 de grade. Dimineața va fi ceva mai răcoare. Ziua soarele va fi generos și va aduce temperaturi ceva mai ridicate. Vorbesc pentru București, pentru că nu în toată țara soarele va fi la fel”, spune Meda Andrei.

Dacă vrei să afli cum va fi luna octombrie, ce s-a schimbat față de anii trecuți, cum comentează schimbările climatice, vezi VIDEO!

”De obicei, octombrie e o lună destul de secetoasă, însă de această dată – până la mijlocul lunii, cam în jur de 20 – datele sugerează că am putea avea destul de multe ploi. Mai ferită va fi partea de Sud extrem. Avem iernile mai blânde. De la an la an înregistrăm valori termice excepționale în timpul verii. Am văzut că ne este tot mai cald. În medie, este tot mai cald. Este cert, sunt făcute studii. Iernile sunt mai plăcute, în ultimii 10 ani au fost blânde. Iarna vine cam prin ianuarie, cel puțin în partea de Sud a țării. Pot să fie episoade de viscol mai intense, dar se încălzește destul de repede și se revine la un aspect mai tomnatic. Nu mai sunt iernile din copilăriile noastre. Acum sunt câteva zile în care ninge, apoi se încălzește. Schimbarea climatică înseamnă extreme”, punctează meteorologul.

Despre luna în curs, Meda Andrei spune: ”Octombrie va avea zile și pentru cei nostalgici, care nu vor să plece prea repede sezonul cald, și un pic de ploaie cu zile de genul Bacovia. Încet, încet ajungem al un  echilibru dacă ținem cont de semnalele pe care ni le dă natura.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.