VIDEO: La vremuri noi, aleși noi!

Sursa foto: Ciprian Ciucu/Facebook

România a avut alegeri în pandemie. Unii primari au rămas în funcții, alții au cedat fotoliul. Este și cazul Sectorului 6. Gabriel Mutu pleacă și îi ia locul Ciprian Ciucu.

Proiecte și idei mari!

Le-am auzit în campanie și aștept să le vedem puse pe picioare. Pe lista noului primar, Lacul Morii.

„Există un studiu de fezabilitate. Dacă este corespunzător, îl aprobăm. Dacă nu, vom avea un audit european. Investiția trebuie să întoarcă banii, capitalul. Vreau ca zona să devină o atracție în sine”.

O altă problemă a Sectorului 6 este terenul de lângă Parcul Moghioroș. Un teren care trebuie cerut Ministerului Apărării. Rezolvare, spune noul edil, există.

„Am crește suprafața parcului cu aproape jumătate. Procedura este posibilă. O vreau în gestiune, nu în proprietate, un număr de ani, ca să o pot amenaja. Nu văd de ce nu am putea face acolo ceva permanent. Știu că s-au făcut demersuri. Proprietăți ale Ministerului Apărării au fost luate în gestiune de primării”, spune Ciucu.

Bucureștenii vor să se facă treaba și pe Strada Liniei.

„Haideți să amenajăm Strada Liniei într-un parc mare și frumos. Asta nu înseamnă că după aceea nu putem gândi un proiect care să includă și metroul ușor”, lansează ideea Ciprian Ciucu.

Înainte de a părăsi scaunul de primar, Gabriel Mutu, a redeschis parcul Politehnicii. Acolo însă primăria nu are foarte multe atribuții.

„Politehnica este administrată de rectorat. Primarul poate să dea sau nu autorizații de construcție. S-a construit suficient în ultima perioadă, iar oamenii ar trebui să aibă un parc”, precizează Ciucu.

Programele sociale, păstrate, aduc voturi în campanie. Apoi depinde cum sunt implementate. Ciprian Ciucu vrea să modifice percepția unor astfel de programe.

„O parte din programele sociale să fie înlocuite cu programe sportive. Investesc în baze sportive și în bazele școlare. Ating 3 obietive: sănătatea, educația și îi scot pe copii săraci din comunitate și li se oferă altă perspectivă”.

Ne place să stăm în blocuri curate, care arată bine ți pe afară dar și înăuntru și ne mai place să fie și cald iarna. Deci, ne dorim blocuri anvelopate. Noul primar spune că programul va continua dar…

„O anvelopare mai mare cu 40% în următorii 4 ani dar oamenii trebuie să se lase ajutați. Trebuie să lase primăria să-i ajute. Cetățenii trebuie să își asume să participe la anvelopare. Există critrii iar ele trebuie să fie transparente. Sunt sau nu probleme sociale, câtă căldură pierde blocul. Ața vom prioritiza procesul”.

Cum educația nu face rău nimănui, primarul ia atitudine și aici, în privința școlilor din sector. Și s-a gândit la două metode.

„Există zone unde nu sunt școli și vom construi și există zone unde se pot reconstrui”, promite Ciprian Ciucu.

Un nou primar, o noua viziune și, poate, peste 4 ani, o nouă față a sectorului 6.

Primarul ales, Ciprian Ciucu, a discutat, astăzi, „În Comunitate”,  priorități, idei și promisiuni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.