Român urmărit internațional pentru trafic de minori, prins în Germania!

Sursa foto: www.welt.de

Un român condamnat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de minori a fost depistat de autorităţile din Germania, în urma cooperării poliţieneşti dintre România şi Germania.

„Împotriva celui în cauză, Tribunalul Timiş a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. În fapt, în luna august 2013, persoana în cauză, beneficiind de sprijinul altei persoane, a sechestrat şi a exploatat sexual două minore, în judeţul Timiş”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, citat de Agerpres.

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost prins în urma cooperării între FAST România (Fugitive Active Search Teams), prin Serviciul Urmăriri din cadrul IGPR – Direcţia de Investigaţii Criminale şi FAST Germania.

EN – FAST (European Network of Fugitive Active Search Teams – Reţeaua Europeană a Unităţilor de Căutare Activă a Urmăriţilor) înglobează toate structurile naţionale de „Urmăriri” pentru a realiza o cooperare mai strânsă între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte localizarea, arestarea şi predarea persoanele urmărite în baza mandatului european de arestare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.