Mai multe țări intră în zona galbenă!

Foto: Radu Șofran

De mâine, mai multe ţări intră în zona galbenă pentru care se impune carantina de 14 zile. În total, 49 de ţări au fost incluse de Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă pe lista zonelor de risc epidemiologic ridicat.

Lista completă a acestor ţări pentru care, de miercuri, se va impune carantina la domiciliu pentru 14 zile, este următoarea: Israel, Andorra, Muntenegru, Bahrain, Aruba, Argentina, Guam, Bonaire, Saint Eustatius and Saba, Spania, Cehia, Costa Rica, Puerto Rico, Bahamas, Republica Moldova, Franţa, Olanda, Gibraltar, Polinezia Franceză, Sint Maarten, Liban, Belgia, Panama, Capul Verde, Statele Unite ale Americii, Peru, Kuweit, Columbia, Brazilia, Armenia, Marea Britanie, Islanda, Oman, Irak, Maldive, Paraguay, Luxemburg, Belize, Emiratele Arabe Unite, Palestina, Danemarca, Libia, Ungaria, Chile, Slovacia, Ucraina, Austria, Curacao, Georgia și Qatar.

Autoritățile române au anunțat noi reguli pentru cetăţenii care vin din ţări cu indice mai ridicat decât al ţării noastre.

Cei care vin să stea pentru trei zile în România pot veni cu un test negativ efectuat în ultimele 48 de ore. Cei care vin să stea pentru o perioadă mai lungă intră în carantină pentru 14 zile, cu posibilitatea ca în a opta zi să efectueze, la cerere, un test. Dacă testul este negativ, la 10 zile pot ieși din carantină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.