VIDEO: Veniți cu noi în Sectorul 2!

Sursa foto: Radu Mihaiu/facebook

Sectorul 2 a venit la București FM. Cu tot cu primarul ales, Radu Mihaiu.

Sectorul 2 este, dupa cum spun mulți dintre cei care-l populează, ruda cea săraca și murdară a celorlalte sectoare pentru că în zonă sunt probleme cu operatorul de salubritate. Și nu de acum.

Radu Mihaiu ne-a explicat: „Primăria a tot refăcut caietul de sarcini și-l tot reface. Și noi rămânem cu același operator și cu aceleași servicii de proastă calitate. Mizeria este de departe cea mai mare problemă.”

În campanie, murdăria era principala problema. Și la propriu și la figurat. Adică și cea…să-i zicem umană; bineînțeles dacă va fi cazul.

„Nu există un activ de partid care să preia posturi politice și să nu facă nimic. Ce se va întâmpla este o evaluare a activității, a serviciilor, a direcțiilor, a serviciilor din subordine. Sunt persoane care nu fac nimic, pentru că nu au nimic de făcut. Ceea ce-mi propun este să fac un audit, să vedem cine și a făcut treabă și cine nu.”

N-avem spații verzi. Este o problemă a tutror sectoarelor dar sectorul 2 este campion, iar această situație are o explicație.

„Ne-am opus PUZ-ului. Nu are viziune de dezvoltare, ci interesele unor dezvoltatori imobiliari care primiseră terenuri pe spațiul verde. Primăria nu a urmărit interesele oamenilor. Vrem să anulăm acest PUZ în instanță. Apoi am discutat pentru anularea acestui PUZ într-o ședință de consiliu general. Se construiește dar nu sunt prevăzute spațiu de creșă, de școală…”

Construim, construim dar în folosul oamenilor și  recuperăm spații pierdute sau abandonate, spune Radu Mihaiu.

„Un parc nou, Parcul Gării Obor, acolo sunt șine dezactivate; îmi propun un fel de metrou pe puțină lungime; nicio stadă fără boltă verde – adică și pe o parte și pe cealaltă a străzilor să fie copaci. Sectorul 2 are cel mai puțin spațiu verde pe cap de locuitor.”

Avem un program național care se numește „Fiecare copil în grădiniță”. Noul primar vrea unul specific pentru Sectorul 2, fiecare copil în școală. Și pentru că am vorbit despre școli, sunt prioritare mai ales în timpuri de pandemie.

„Am semnat un angajament cu partenerii de la PNL pentru primele 100 de zile. Unul dintre puncte se referă la curățeania și securitatea în școli. Contractarea de servicii de curățenie și medicale pentru triajul copiilor. Apoi să vedem cum face cu consolidarea școlilor, că sunt sigure la incendii.. prioritară este acum pandemia de COVID-19”.

Transportul din București ne dă bătăi de cap tuturor; că mergem cu mașina, STB-ul sau pe jos, iar descongestionarea lui ar duce un plus oricăriu ales.

Radu Mihaiu are soluția pentru sectorul pe care-l va păstori de acum înainte: „Încurajăm transportul alternativ prin construirea de piste de biciclete dar și un transport în comun previzibil și comod”

Primarul ales, Radu Mihaiu, a venit astăzi „În Comunitate”, cu proiecte și idei pentru următorii patru ani.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.