Controale mai stricte în piețele din București

Sursa foto: Radu Șofran

Barurile, cluburile, discotecile, jocurile de noroc şi cazinourile din Capitală se vor închide. Anunțul a fost făcut de Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, în urma ședinței Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Excepție fac agențiile de pariuri și loto unde se eliberează bilet.

De asemenea, s-a mai hotărât ca perimetrul exterior al unităţilor de învăţământ unde este obligatorie purtarea măştii de protecţie în intervalul orar 7,45 – 21,15, de luni până vineri, să fie redus de la 100 de metri la 50 de metri.

În paralel, s-au intensificat controalele privind respectarea acestor norme şi a celorlate reguli de prevenire a răspândirii a noului coronavirus.

Una din cele mai aglomerate zone din Capitală, Piaţa Obor, a fost vizată astăzi de o astfel de acţiune.

Cumpărătorilor şi comercianţilor li s-a atras atenţia să poarte corect masca şi să păstreze distanţa fizică regulamentară. Amenzile pentru nepurtarea măştii sunt cuprinse între 500 şi 2500 de lei.Scopul acestor verificări nu este să se aplice sancţiuni – a explicat comisarul şef de poliţie, Diana Sarca.

„Suntem aici pentru a aduce la cunoştinţă faptul că avem nişte obligaţii faţă de noi, faţă de familiile noastre, faţă de cei din jurul nostru. Trebuie să rămânem sănătoşi şi, dacă vrem să rămânem sănătoşi, trebuie să ne luăm aceste măsuri. Am atras atenţia celor care sunt prezenţi aici în zonă. Poliţia acţionează atât în uniformă, cât şi în civil. Nu trebuie să ne mai întâlnim cu cazurile în care persoanele îşi aşează masca pe faţă în momentul în care îi văd pe poliţişti. N-o faceţi pentru noi. O faceţi pentru dumneavoastră. Nu trebuie să facem acest gest decât din pură conştiinţă. Trebuie să purtăm mască şi să păstrăm distanţa, pentru a ne feri de boală”, a declarat Sarca.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.