Companiile din domeniul Horeca ar putea fi scutite de la plata impozitului până la finele anului

foto: Adriana Baciu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, a anunțat joi seară că a propus în şedinţa de Guvern scutirea de la plata impozitului pentru firmele din domeniul HoReCa pentru tot anul 2020.

Ieri, a fost prezentată într-o primă lectură ordonanta privind esalonarea la plată pe o perioada de 12 luni a obligatiilor fiscale.

Ordonanta urmează să intre în dezbatere publică în următoarea sedinta de Guvern.

Ministrul de finanţe, Florin Cîţu, a precizat ce condiţii trebuie să îndeplinească aceşti contribuabili pentru a beneficia de reeşalonare.
„Să nu înregistreze obligaţii bugetare restante la data declarării stării de urgenţă. Să nu se afle în procedură de insolvenţă – şi aici, pentru companiile care sunt în procedură de insolvenţă, dar care şi-au plătit ratele, deci, nu au avut restanţe, vom veni cu o reglementare separată. Să nu se afle în dizolvare, potrivit prevederilor legale în vigoare, să aibă depuse toate declaraţiile fiscale”.

O altă prevedere a Ordonanţei de Urgenţă prelungeşte până la 2 decembrie termenul până când autorităţile locale pot să stabilească reducerea cu până la 50% a impozitului pe clădiri. Proprietarii pot să depună până pe 21 decembrie cererile de reducere a impozitului.

Astăzi, premierul Ludovic Orban are programată o întâlnire cu reprezentantii din domeniul Horeca.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.