Replica primarului general în funcţie, Gabriela Firea, la acuzaţiile ministrului Finanţelor

Foto: Primaria Capitalei

Update: Primul raport finalizat la Primăria Capitalei a fost deja trimis la DNA, a scris pe Facebook, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

Cu câteva ore mai devreme, ministrul Finanţelor a anunţat, tot pe Facebook, că suma totală pe care inspectorii din Ministerul Finanţelor au calculat-o, în urma controlului efectuat la Primăria Capitalei, ca fiind prejudiciu, este de aproximativ 200 de milioane de lei.

Primarul General, Gabriela Firea, respinge ca neadevărate toate acuzațiile prezentate de ministrul Finanțelor, din cauza caracterului lor fals, extrem de tendențios și politic.

Ea susţine că afirmaţiile acestuia reprezintă o răfuială politică.

”Referitor la afirmaţiile dlui ministru Cîţu, nu pot să spun decât că e de râs, realmente este de râs. Nu a găsit absolut nimic. A început un control politic în decembrie, anul trecut. Au plecat inspectorii la Ministerul de Finanţe, aşa cum au venit, şi s-au reîntors, spunând că, dacă nu scriu ceva, orice, ei vor fi daţi afară, şi sunt persoane în vârstă, mai au câţiva ani până la pensie şi le este foarte mare teamă. Nimic flagrant, nimic ilegal, nimic care să însemne vreo greşeală a noastră, ci pur şi simplu au descris nişte fapte”, a spus Gabriela Firea.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a transmis că a constatat nereguli realizate în perioada 2012 -2015 șisancționează pentru ele Primarul General al cărui mandat a început în iulie
2016.

Florin Cîţu: ”Neasigurarea bunei gestiuni financiare în utilizarea fondurilor publice, ceea ce a condus la prejudicii aduse bugetului local în valoare cumulată de 50.970.082 de lei, reprezentând pierderi înregistrate doar în exerciţiile financiare 2017 şi 2018 de către 18 operatori economici. Neasigurarea bunei gestiuni financiare în administrarea patrimoniului public, ceea ce a condus la prejudicii aduse bugetului local în valoare de /8.541.675/ de lei, reprezentând contravaloarea chiriilor încasate de RATB pentru spaţii închiriate proprietate publică a Municipiului Bucureşti”.

Primăria Municipiului București a contestat în instanță acest raport, ca fiind întocmit fără profesionalism și cu reacredință.

Acest raport de Inspecție Fiscală are foarte multe așa-zise constatări, generate de faptul că experții Ministerului Finanțelor au refuzat să ia în considerare DOCUMENTELE ȘI DOVEZILE puse la dispoziție de direcțiile de specialitate ale PMB, a transmis primarul general în funcție.

Gabriela Firea: ”Indiferent de nivelul de cunoaștere al legislației financiare și fiscale, orice politician, mai ales unul ajuns în funcția de Ministrul al Finanțelor, ar trebui să știe că nimeni nu poate utiliza Bugetul Municipiului București de capul lui, nici Primarul General, nici Ministrul Finanțelor, nici Prim-ministrul”.

Cum este gestionat bugetul Capitalei?

”Bugetul Municipiului București este aprobat de CGMB, după care este încărcat în Sistemul Național de Raportare FOREXEBUG. Acest sistem este controlat de Ministerul Finanțelor, orice greșeală, eroare, neconcordanță fiind sesizate imediat de sistem, care blochează orice acțiune ulterioară până la remedierea situației”, a mai spus Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.