Ivan Patzaichin: ”Delta este inima”

Despre noul proiect, ”Prietenii apelor”, dar și despre rowmania.ro a vorbit în matinalul ”Bună dimineața, București!” omul care nu mai are nevoie de nicio prezentare: Ivan Patzaichin. Matinalii Andreea și Alex au vâslit alături de Ivan pe 98.3 prin toate proiectele sale.

”A fost mai greu la început când trebuia să stăm în casă, dar ne-am adaptat. Respectăm regulile care se impun, dar am reușit să ne reinventăm. Împlineam 10 ani de activitate a Asociației, dar nu am mai putut desfășura festivalul – care era baza acestei aniversări. Nu a mai fost nici maratonul. Am reușit să facem câte puțin. Am creat acea cursă în Deltă. A fost foarte interesant, plăcut și impresionant pentru cei care au participat. Toată lumea s-a simțit foarte bine”, a spus Ivan Patzaichin.

Dacă vrei să afli ce trasee pregătește Ivan, cum s-a născut proiectul ”România din barcă”, ce scop au acțiunilor sale, care sunt cele 3 concursuri pe care le organizează în prezent pe rowmania.ro, vezi VIDEO!

”De-a lungul celor 10 ani am avut echipă în jurul meu. Eu am fost un fel de liant și am reușit să atrag oameni deosebiți care se pricep. Asta m-a făcut să mă simt extraordinar între ei. ‘Apele unite ale României’ înseamnă să avem grijă de apele curate care măcar trec prin România. Cred că viitorul acestui proiect este de a ajunge la nivel european, pentru că aveam această bogăție extraordinară. Nu știm să ne mândrim cu ea. În ultimii 10 ani de ‘România din barcă’ am observat că lumea devine altfel, începe să aprecieze contactul cu apa. Delta este inima. La nivelul nostru, oamenii au început să aprecieze. Mă bucură foarte mult. Acest proiect poate deveni proiect de țară. Avem colaborări cu Apele Române, cu Ministerul Mediului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și pe unde am mers toate autoritățile locale ne susțin. Toate lucrurile astea se pot promova ca un lucru bun, pentru că noi am văzut când copiii plecau la plimbare iar la întorcere, de foarte multe ori, umpleau barca cu pet-uri cu pungi de plastic fără ca noi să le cerem asta. Dar, implicându-i mai mult, sunt mai responsabili”, explică Ivan Patzaichin.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.