Plan pentru a contracara știrile false despre 5G!

15 state membre ale Uniunii Europene cer un plan pe termen lung pentru a contracara știrile false despre 5G.

Acestea și-au exprimat îngrijorările și propunerile într-o scrisoare comună trimisă înaltilor oficiali ai UE, atragând atentia că există o creştere a activităţii mişcării anti-tehnologia 5G care trebuie contracarata printr-o strategie. În caz contrar, revenirea economică şi atingerea obiectivelor digitale ar fi puse în pericol.

În ultimele luni, o serie de teorii ale conspiraţiei, potrivit cărora noul coronavirus ar avea legătură cu tehnologia telefoniei mobile, a dus la incendierea unor turnuri de telefonie în zece ţări europene şi atacarea lucrătorilor care se ocupă de mentenanţa instalaţiilor de telefonie.

Cele 15 țări cer de asemenea mai multă cercetare ştiinţifică cu privire la riscurile pentru sănătatea oamenilor, propunând campanii de creştere a conştientizării de-a lungul Europei şi sugerând o dezbatere mai amplă care să ţină cont de temerile şi îngrijorările oponenţilor tehnologiei 5G.

Tările semnatare sunt Polonia, Suedia, Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Portugalia şi Slovacia.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.