Pelerinaj cu ocazia Sf. Dimitrie cel Nou, doar pentru bucureșteni

arhiva

Anul acesta, pelerinajul de Sfântul Dumitru cel Nou va avea loc doar pentru credincioșii din București.

Se întâmplă din cauza măsurilor speciale luate de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Pelerinajul va avea loc la Catedrala Patriarhală, în perioada 25-27 octombrie, și potrivit protocolului încheiat de Primăria Capitalei cu Patriarhia Română, vor avea acces doar locuitorii din București.

Evenimentul religios va avea loc în cele trei zile, între orele 7.00 și 23.00.

Credincioșii se pot închina la Sf. Dumitru, ocrotitorul Bucureștilor, păstrând distanța de 1,5 metri între ei. Accesul se va face doar după ce oamenii își vor arăta buletinul.

Staționarea mașinilor pe Dealul Mitropoliei și la baza aleii Dealului Mitropoliei va fi interzisă de sâmbătă, 25 octombrie, de la ora 16.00.

Organizatorul adunarii publice, Patriarhia România Mitropolia Munteniei și Dobrogei – Arhiepiscopia Bucureștilor, a acceptat toate condițiile impuse de Ministerul Afacerilor Interne, printre care și cele prevazute de anexa nr. 3, pct. 8,9 si 10 din HG 856/2020, conform cărora „pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate” adică, în acest caz, numai persoane din Municipiul București.
Toate aspectele organizatorice privind desfasurarea pelerinajului de Sfantul Dimitrie cel Nou, în perioada 25-27 octombrie, în zona Catedralei Dealului Patriarhiei, au fost stabilite, conform legislatiei în vigoare, în cadrul ședinței Comisiei pentru organizarea evenimentelor publice, din care fac parte reprezentanții tuturor instituțiilor cu responsabilitati în domeniul ordinii și siguranței publice – Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Poliția Rutieră, Jandarmerie, ISU, ASSMB, STB etc.
Potrivit prevederilor legale, Primarul General a luat act de deciziile luate de Comisie, fără a interveni în niciun fel asupra celor decise în cadrul ședinței.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.