Muzică şi alte evenimente de astăzi, 23 octombrie

MUZICĂ

* Astăzi şi mâine la Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte se desfăşoară cea de-a 53-a ediţie a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de aur”, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. Concertele încep în fiecare seară de la ora 18:00, cel de sâmbătă seara fiind transmis integral în direct de Radio România Antena Satelor.

* A-C Leonte – voce, vioară & fx & The BASH (Albert Tajti – claviaturi & bass synth, Alex Arcuş – sax, flaut, bass synth & fx şi Tavi Scurtu – baterie) cântă, de la ora 19:00, la Green Hours.

* Adrian Sînă şi trupa Akcent dau un concert, de la ora 20.30, la terasa încălzită a Hard Rock Café.

* Tot de la ora 20:30, Dan Helciug solistul Spitalului de Urgenţă cântă la terasa Berăriei H.

ALTE EVENIMENTE

* Expoziţia „OARECARI. 1967 – 1978 văzuţi de Ioan Matei Agapi”, curatoriată de Călina Bârzu este vernisată, de la ora 16:00, la etajul IV al Muzeului Naţional de Artă Contemporană, unde poate fi vizionată până pe 15 noiembrie. În cadrul vernisajului este lansată şi platforma www.ioanagapi.ro, care, alături de expoziţie, face parte din demersul regizoarei Nora Agapi, de a salva şi digitaliza colecţia imensă de fotografii ale tatălui ei, artistul ieşean Ioan Matei Agapi (1936 – 2020), dar şi de a prezenta public o parte din opera lui.

* În cadrul celei de-a 15-a ediţii a eXplore festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival, de la ora 19:00 puteţi urmări onlineM(OTHERS)” performance de Eszter Salamon, urmat de un dialog între aceasta şi Andreea Căpitănescu, directorul artistic al festivalului.

* Festivalul Naţional de Improvizaţie – !MPRO vă propune astăzi, pe platforma Eventbook, de unde vă puteţi procura şi biletele necesare, două spectacole: unul de Rap battle (bătălie în versuri) susţinut, de la ora 19:00, de Fresh Impro Academy -absolvenţi ai Academiei de Improvizaţie Improvisneyland coordonaţi de Axel Moustache, iar de la ora 21:00, „Doi la sol” spectacol de genul Fearless, cu formă liberă pornit din dorinţa de a cânta improvizat fără frică.

* Astăzi şi mâine, începând cu ora 19:00, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” prezintă în premieră în grădina sa, în colaborare cu Departamentul Scenografie şi Eveniment Artistic din cadrul Universităţii Naţionale de Arte, spectacolul interdisciplinar „ARcTic | Save the Blue Planet”, realizat de o echipă multidisciplinară formată din scenografi, ingineri, programatori, profesori, studenţi, regizori, actori. Reprezentaţiile cuprind video-proiecţii şi costume interactive, acţionate de tehnologie şi animate de mişcările actorilor de la „Compania 9”, ce vor transpune publicul într-o atmosferă magică, pentru a surprinde pulsul unei lumi pure şi fragile, lipsite de apărare în faţa acţiunilor omului. Publicul va putea ulterior să admire şi să interacţioneze cu personajele ARcTice care vor fi expuse în interiorul Muzeului Antipa.

* Ediţia internaţională online a Festivalului de literatură de la Timişoara se încheie cu evenimentul „Melting pot” dedicat poeziei române contemporane, ce are loc de la ora 19:00, pe pagina de Facebook a festivalului şi în care se vor face auzite vocile unor importanţi poeţi ce aparţin unor generaţii şi stiluri distincte: Cristina Hermeziu, Adrian Alui Gheorghe, Ioana Ieronim, Fevronia Novac, Ruxandra Novac, Ciprian Măceşaru, Ioan Es. Pop, Saviana Stănescu, Olga Ştefan, Ioana Tătăruşanu.

* În cadrul primului Festival literar româno-britanic „Romania Rocks”, ce se desfăşoară la sediul ICR Londra şi pe pagina de Facebook a instituţiei până pe 13 noiembrie deseară, de la ora 20:30, Fiona Sampson – poetă şi scriitoarea britanică publicată în 37 de limbi şi câştigătoare a numeroase premii naţionale şi internaţionale, se va întâlni cu Ana Blandiana – poeta română propusă pe listele nominalizărilor la Premiul Nobel pentru Literatură, pentru anul 2020, într-un dialog virtual moderat de Gabriela Mocan şi cu participarea traducătoarei Viorica Patea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.