Dana Tacea (stilist vestimentar): ”E important să ne exprimăm personalitatea prin haine”

Despre modă în vreme de pandemie, tendințe vestimentare și ținutele adoptate de casele de modă și oameni, au aflat Andreea și Alex de la stilistul vestimentar Dana Tacea, invitată în matinalul ”Bună dimineața, București!” pe 98.3 și live pe Facbook-ul București Fm, via Skype.

„În perioada de pandemie, toată lumea tinde către ținute relaxate. Indiferent că lucrăm de acasă sau ne continuăm job-ul, se simte o nevoie de casual. Ținutele mai elaborate au rămas mai mult pentru fashioniste”, spune Dana Tacea.

Dacă vrei să afli de ce recomandă să nu purtăm pijamale când lucrăm de acasă, care este trend-ul la nivel mondial, ce accesorii se pot purta de la un sezon la altul, pe ce se pune accentul în modă în prezent, cum să ne îmbrăcăm bine, la ce ținute a spus ”Da” sau ”Nu”, vezi VIDEO!

”Ținutele creative mă ajută foarte tare să intru într-un vibe de lucru. Dacă rămân în pijamale, rămân  în starea de week-end. Starea de spirit a oamenilor este ușor tristuță și se vede în vestimentație. În schimb, există păreri împărțite. În prezent, moda e împărțită în două moduri, unul fiind escapismul, cel care îmi dă o stare mai bună. Aceste persoane continuă să se îmbrace interesant, să își reinventeze piesele din garderobă. Se mai observă o tendință: lumea cumpără doar piese esențiale. Oamenii se gândesc de două ori înainte să cumpere. Nu se mai achiziționează haine pe ideea de tendințe, ci pe cea de funcționalitate, de a fi utilizate în fiecare sezon. Sunt piese pe care te bazezi o viață întreagă și le repeți de la un sezon la altul. Tendința este de a trece de la glamour la creativ. Este un curent la modă de a purta haine second hand. Are o amploare foarte mare. Se trece de la piese ieftine noi – cele propuse de mass-market spre piese ieftine second hand. Diferă de la o persoană la alta și de la un stil vestimentar la altul. Există oameni care în continuare își cumpără piese scumpe. La nivel mondial, fashion-ul a început să realizeze colecții cu număr mai mic de piese și mai versatile. Sunt retaileri care s-au reprofilat și au început să facă haine pentru lucratul de acasă”, explică stilistul vestimentar.

Dana Tacea punctează: ”E important să ne exprimăm personalitatea prin haine, pentru că este și aceasta o modalitate de comunicare. Cred mult în puterea hainelor, deoarece ele chiar ne schimbă vibe-ul într-unul bun. Întrebarea este pentru cine ne-am îmbrăcat până acum: pentru noi, pentru ceilalți sau e la mijloc adevărul?”

Cât despre 2021, Dana spune: ”În  2021 se merge mult în online pentru shopping, iar vestimentar se impun piesele simple, neutre, aproape unisex.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.