Primarul Sectorului 2 și Consiliul local au depus jurământul!

Sursa foto: Radu Mihaiu/facebook

Astăzi, Consiliul local s-a constituit legal, iar consilierii locali și primarul Sectorului 2 au depus jurământul. Dintre cei 27 de consilieri locali, 26 au fost validați și 24 au fost prezenți la ceremonia de depunere a jurământului.

În cadrul Legislativului Local, PSD conduce cu 10 consilieri, urmat de USR-PLUS cu 9 consilieri, PNL cu șase și PMP cu 2.

În alocuțiunea rostită după depunerea jurământului, noul edil al Sectorului 2, Radu Mihaiu, a subliniat că intervalul de o lună scurs de la alegerile locale până la preluarea efectivă a mandatului este prea lung. Această întârziere ar fi cauzată de birocrația excesivă, a susținut Mihaiu.

„A trecut fix o lună până am preluat un mandat câștigat clar prin votul dat de voi. Mult. Asta în sine e o dovadă a blocajului în care se află sistemul public românesc. Avem prea multă birocrație fără sens, avem proceduri greoaie, avem de plimbat hârtii fiindcă instituțiile nu sunt interconectate”, a declarat noul primar al Sectorului 2.

„Am toleranță zero pentru corupție și incompetență. Nu am nicio datorie față de nimeni. Nu am legături cu nimeni din vechiul sistem și sunt liber să iau orice decizie care pune în mișcare schimbările necesare. Vin din mediul privat și vin cu o abordare managerială diferită de ce se găsește de regulă în administrația publică. Eu cred în puterea echipei și îmi place să mă înconjor de oameni mai deștepți decât mine.

Am dovedit că sunt un susținător a dialogului onest. Mi-am cerut scuze când am greșit. Mi-am recunoscut neajunsurile. Nu am fost populist de dragul voturilor. Am prezentat cu argumente viziunea pe care am propus-o pentru Sectorul 2.

Am adus decență în politica locală. Deși am fost atacat grosolan pe tot parcursul campaniei, nu am răspuns niciodată cu aceeași monedă. Am fost ținta multor știri false, care mai de care mai mizerabile, dar eu și echipa mea ne-am păstrat calmul și am continuat să ne prezentăm ideile și principiile noastre.

Știu că ce am descris mai sus nu pare rețeta unui primar român, dar de asta e nevoie acum în Sectorul 2. Vremurile s-au schimbat, societatea s-a schimbat. E nevoie de deschidere către oameni, e nevoie de onestitate, de transparență, de asumarea unor direcții și de multă, multă muncă. Ușa mea va fi în permanență deschisă pentru cei care chiar muncesc în primărie, pentru cei de la firul ierbii care se lovesc și rezolvă problemele și nu se ascund în spatele lui ”Nu e treaba mea, nu se poate, nu știu”.

Avem mult de muncă, dar asta nu ne sperie. Începem cu cele 3 angajamente pe care le-am semnat împreună cu partenerii de la PNL: salubritate, audit și curățenie în școli. Muncim să anulăm PUZ Coordonator al Sectorului 2. Și în tot acest timp avem de gestionat împreună cea mai mare criză sanitară a vieților noastre. Să începem”, a spus Radu Mihaiu, noul primar al Sectorului 2.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.