Spectacole, Expoziţii şi alte evenimente de astăzi, 29 octombrie
Articol de , 29 octombrie 2020, 18:38
SPECTACOLE ONLINE
* Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu difuzează, de la ora 19:00, pe site-ul Scena Digitală, spectacolul „Tom şi Jerry 2.0”, adaptare după „Jerry and Tom” de Rick Cleveland în regia lui Florin Piersic Jr.
* „Wasteland2020”, primul proiect din „Trilogia Consumului”, un demers comun al regizoarelor Catinca Drăgănescu şi Ioana Petre, este difuzat în premieră absolută, începând cu ora 20:00, pe platforma http://cinematic.unteatru.ro/. Detalii aflaţi din acest articol al colegei mele Andreia Bârsan.
* Spectacolul de teatru „Mergi pe această cale lactee” de Georgiana Rusu pe un text dramatic original de Cristiana Bojthe Keresztes, ale cărui reprezentaţii urmau să se desfăşoare live la Planetariu, este transmis gratuit online, pe pagina de Facebook „Walk This Milky Way”, de astăzi până pe 7 noiembrie, zilnic, de la ora 20:00.
EXPOZIŢII
* Vernisajul expoziţiei de Augmented Reality „Interioare de Buzunar. Roman telematic contemporan”, de Zeppelin Design, are loc de la ora 18:00 în curtea librăriei Cărtureşti Modul (Str. Academiei, nr. 18) Expoziţia, ce porneşte de la povestea blocului şi cinematografului Patria (odinioară blocul şi cinema ARO), realizate de Horia Creangă în 1933, este deschisă până pe 15 noiembrie.
* De astăzi până pe 10 noiembrie, la Galeria Rotenberg-Uzunov (Str. Constantin Esarcu, nr. 1) este deschisă, expoziţia „Feminin – creaţie şi tentaţie”, ce reuneşte 18 lucrări semnate de Horaţiu Mălăele dedicate eternei fascinaţii a nudului feminin.
* Expoziţia „PUNCT”, ce aduce în atenţia publicului o selecţie din lucrările de licenţă ale absolvenţilor Departamentului de Artă Murală din cadrul Facultăţii de Arte Decorative şi Design a Universităţii Naţionale de Arte, clasa coordonată de prof. univ. dr. Cosmin Paulescu şi lector univ. dr. Liviu Epuraş, poate fi vizionată de astăzi la UNAgaleria din Combinatul Fondului Plastic (Str. Băiculeşti, nr. 29).
* 15 fotografii colorizate digital, care surprind imagini din oraşe româneşti de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi din primele trei decenii ale secolului al XX-lea, sunt prezentate până la 15 decembrie, în fiecare zi de marţi şi de joi, pe pagina de Facebook a Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în cadrul unei expoziţii online intitulată „Vedere din România“ şi organizată în colaborare cu Jecinci, arhitect şi artist 3D.
ALTE EVENIMENTE
* Institutul Cultural Român de la Tel Aviv inaugurează seria „Portret de autor”, în cadrul căreia vor fi realizate incursiuni culturale în activitatea literară a unora dintre personalităţile marcante ale scenei culturale israeliene care au rădăcini româneşti sau care realizează frecvente schimburi culturale cu comunitatea israelienilor de origine română. Prima videogramă din această serie, prezentată de la ora 18:00, pe pagina Facebook şi pe canalul de YouTube ale ICR Tel Aviv, îi este dedicată autoarei israeliene de origine română Maria Găitan Mozes, aflată în dialog cu Cleopatra Lorinţiu şi propune un periplu virtual prin istoria Şcolii de literatură „Mihai Eminescu” de la Bucureşti, a cărei absolventă a fost scriitoarea, precum şi prin cariera literară și didactică de peste 70 de ani în domeniu a acesteia.
* „De la case adunate… şi iarăşi la lume date”, proiect iniţiat şi realizat de Secţia „Case Memoriale” a Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR) din Bucureşti odată cu apariţia pandemiei, revine pe platforma culturaindirect.ro şi pe pagina de Facebook a MNLR cu o nouă serie de materiale documentare adresate tuturor categoriilor de public interesate de o experienţă virtuală unică în aceste vremuri încă incerte. Deseară, de la ora 21:00, la Casa Memorială „George şi Agatha Bacovia” are loc o a doua întâlnire cu actriţa Rodica Mandache. Filmele de scurtmetraj sunt realizate de echipa MNLR având la bază scenariile scrise şi propuse chiar de actriţă.
* Seria de conferinţe „Creative Night Talks” moderate de Mihaela Ion pe pagina de Facebook a revistei „Atelierul” continuă cu dialogul despre statusul bijuteriei internaţionale purtat, de la ora 21:00, cu Anca Negescu.