Restricțiile continuă în București!

foto: Adriana Baciu

Traian Berbeceanu a declarat că nu s-a considerat necesar şi oportun să fie introduse măsuri restrictive noi, iar cele în vigoare vor continua până pe 16 noiembrie, la ora 12 noaptea.

Cinematografele, instituţiile de spectacole şi/sau de concerte rămân închise.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă.

Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor în interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în aceste unităţi.

Sălile de jocuri de noroc vor fi, de asemenea, închise.

Nicușor Dan a comunicat, după ședința CMBSU următoarele măsuri:

– Decalarea programului angajaților, atât pentru operatorii publici, cât și cei privați.

– Trebuie ca primarii să ne ofere situația piețelor, dacă au planuri de acces cu circuite și să înainteze situația piețelor private pe care le-au autorizat. Ca să nu mai avem aglomerări.

– Să identificăm hotelurile care vor să colaboreze cu noi pentru carantinare. E posibil să avem un nou val de români care vor veni în România și pe care va trebui să îi carantinăm.

De asemenea, Traian Berbeceanu a mai declarat că s-a discutat și despre măsura închiderii parcurilor pe timp de noapte, dar nu a fost până la urmă adoptată.

În ceea ce privește carantinarea unor străzi, primarul general Nicușor Dan a spus că este „o decizie eventuală”.

„Haideți să nu privim la astfel de scenarii, să privim la măsurile care sunt în vigoare și care urmează să fie menținute în următoarele două săptămâni. Sunt aspecte tehnice, care se iau cu consultarea structurilor de ordine și siguranță publică, cu consultarea medicilor. Nu suntem într-o astfel de situație”, a completat Traian Berbeceanu.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.