VIDEO: Gabriel Toncean – „Sfatul meu este: nicio zi fără sport!”

„Mens Sana in Corpore Sano” sau cum facem să avem o viață sănătoasă. Despre sport și activități fizice atât acasă, cât și în spațiile special destinate a vorbit Andreea Bratu cu Gabriel Toncean, Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, invitat în matinalul„”Bună dimineața, București!”, pe 98.3 fm și live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

„Cine se trezește de dimineață la sală ajunge”, a punctat Gabriel Toncean. Despre mersul la sala de sport în vremuri de pandemie, Președintele Federației Române de Culturism și Fitness a spus: „Din păcate, lumea e foarte temătoare, dar cert este că sportul înseamnă sănătate și modul în care te antrenezi în sală ajută. Nu cred că am fost pregătiți pentru ceea ce s-a înâmplat. Cred că fiecare am găsit o modalitate de a face exercițiile cardio și a ne îndrepta spre sală.”

Dacă vrei să afli ce studiu a făcut legat de sălile de sport, cum putem face sport acasă, ce crede despre mersul la sală, ce spune despre cursurile de sport online, ce exerciții recomandă femeilor gravide, vezi VIDEO.

„Din fericire pentru noi, înaintea pandemiei am observat o mare creștere la români pentru dorința de sport, cu precădere la sexul feminin. Lucru care m-a bucurat. Și noi, ca Federație, avem o arie mai mare de selecție. Românii conștientizează din ce în ce mai mult că sportul e necesar. Marea problemă pe care o consider e educația copiilor și, mai ales, părinții care trebuie să își îndrepte părinții către sport. Părintele trebuie să își îndrume copilul către o ramură de sport, indiferent care ar fi ea”, punctează Gabriel Toncean.

„Lumea crede că dacă stă 3-4 ore în sală, beneficiile sunt mai mari. Greșit. Un antrenament mediu sper bun este de 30-45 de minute. Să nu trecem la supra-antrenament. Sfatul meu este: nicio zi fără sport! Până acum nu ma auzit pe nimeni îmbolnăvindu-se în sală sau de la sport. Există reguli în sală, se respectă aceleași reguli pe care le urmăm toți ca să ne protejăm pe noi și familia”, a spus Președintele Federației Române de Culturism și Fitness.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.